Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie verantwoordelijke Bernard Decock GSM - 0495 254 547
Voor een verslaggeving + foto bijdrage : Ives Devos - 0495 164 930

VDAB EN AGRISTO ZETTEN IN OP WERKPLEKLEREN VOOR HET VINDEN VAN 40 NIEUWE MEDEWERKERS

Het aardappelverwerkend bedrijf Agristo zoekt voor haar vestiging in Wielsbeke 40 nieuwe medewerkers met het oog op de opstart van een tweede productielijn begin 2019. Om deze aanwervingen te realiseren zet het bedrijf samen met VDAB en de interimpartners Vio en Let’s Work in op werkplekleren.
Agristo, met vestigingen in Tilburg, Nazareth, Harelbeke en Wielsbeke, produceert voorgebakken en diepgevroren aardappelproducten. Het bedrijf telt in totaal 760 medewerkers. Voor de vestiging in Wielsbeke, waar recent geïnvesteerd werd in een moderne productie-eenheid en dito magazijn, is Agristo op zoek naar 40 bijkomende medewerkers voor de opstart van een tweede productielijn begin 2019. Om deze doelstelling te kunnen waarmaken, sloten VDAB en Agristo een overeenkomst voor werkplekleren af.
Van de 760 medewerkers van Agristo, zijn er momenteel 140 actief op de site Wielsbeke. “In 2017 werd in Wielsbeke een volledig nieuwe productie-eenheid in gebruik genomen”, vertellen HR Manager Ann Desplenter en Communication Manager Anneke Vanfleteren. “In januari 2019 wordt in deze nieuwe productie-eenheid een tweede productielijn opgestart. Hiervoor zijn we op zoek naar 40 bijkomende collega’s met uiteenlopende profielen: onderhoudstechnieker, procesingenieur, ploegchef, inpakoperator, productiemedewerker, reachtruckchauffeur…”
Met VDAB werd in oktober 2017 een overeenkomst afgesloten voor werkplekleren. Sebastien Vanwalleghem, VDAB-accountmanager, verduidelijkt: “Binnen dit project wordt Agristo erkend als opleidingscentrum. Toekomstige medewerkers krijgen op de werkvloer eerst een opleiding van minimum 5 dagen en maximum 10 dagen. Als deze opleiding succesvol verloopt, kunnen de mensen aan de slag. Dit kan zowel via een interimcontract, een individuele beroepsopleiding in het bedrijf (IBO) of direct in vast dienstverband. Agristo heeft zich geëngageerd om op deze manier minstens 6 mensen in 1 jaar tijd aan te werven. Ook de interimkantoren Vio en Let’s Work zijn partners in dit project.”
Na iets minder dan een half jaar, staat de teller al op 4 nieuwe medewerkers die via dit systeem werden aangeworven. Eén van hen is Cristian Pal die aan de slag kon gaan als messenslijper. Cristian: “Ik werkte vroeger in twee totaal verschillende sectoren – hydraulica en poederlakkerij – maar kon me hier omscholen tot messenslijper. En bij Agristo Wielsbeke worden véél messen gebruikt! Een toffe job met toffe collega’s!”
Wie meer info wil over de beschikbare vacatures of wil solliciteren, kan terecht op www.vdab.be/jobs met zoekterm “Agristo” of op de jobsite van Agristo: jobs.agristo.com.
 
 
Agristo is op zoek naar 40  nieuwe arbeidskrachten en zet hierbij samen met VDAB in op werkplekleren.
Op de foto  : Rechtstaand van links naar rechts: Mustafa Zouzou, Cristian Pal, Diacana Ovidenie en Pieter Beernaert die allen werkplekleren volgden, Sebastien Vanwalleghem (VDAB) en Anneke Vanfleteren (Agristo).
Zittend: Ann Desplenter (Agristo) en Lien Vanraes (VDAB).

Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron  : VDAB - Kortrijk
 

Geplaatst op 18.04.2018

8ste Tuinmarkt in Kasteel Blommeghem te Marke

Op zondag 6 mei 2018 vormt het park van kasteel Blommeghem in Marke opnieuw het prachtig decor voor de 8de Kortrijkse Tuinmarkt. De cel economie, Tuinhier Marke en tal van handelaars slaan hiervoor de handen in elkaar. Het prachtig kasteel met zijn unieke tuin is dan voor één dag de thuisbasis van tientallen kwekers, tuinaannemers, tuincentra en handelaars.
Tuinieren is en blijft hip. We willen allemaal tot rust komen na onze drukke dagtaak.  Tuinhier Marke wil U daarbij helpen.
De Tuinmarkt zorgt voor nieuwe, frisse ideeën. We nemen je mee in de wereld van ecologisch – en verticaal tuinieren. We leren genieten van een heerlijke BBQ in de tuin of op een nieuw aangelegd tuinterras. We steken een tandje bij om de bijen te helpen met bloemenweides en een bijenhotel. Kindjes kunnen op de stand van Tuinhier Marke helpen om het bijenhotel op te vullen.
De handelaars laten je onder meer kennis maken met nieuwe variëteiten van bloemen, rozen en een ruim aanbod aan zomerbloeiers. De moestuinier treft een uitgebreid assortiment groenteplantjes en kruiden aan. Ook voor tuininrichting en -decoratie kan je terecht bij ons. Keramiek doet zijn intrede in de tuin, je zal het zeker vinden op onze 8ste editie van de Tuinmarkt.
Een ontdekking van nieuwe geuren en kleuren voor je tuin. Is uw tuin nu groot of klein iedere tuinliefhebber vindt zeker zijn gading.

Het historische, groene kader, het goede weer en de sfeervolle markt maken van deze Kortrijkse Tuinmarkt een absolute zondagse aanrader.
Waar: Park van kasteel Blommeghem (Van Belleghemdreef 6 te 8510 Kortrijk-Marke)
Wanneer: zondag 06 Mei 2018 vanaf 09.45 uur tot 17.30 uur. Gratis toegang.
Meer info: Cel economie stad Kortrijk. 056/27 73 33 of inrichtende organisatie Canoot Franky 0473/37.19.67


Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron : Lieven Dejaeghere -Tuinmarkt


Geplaatst op 18.04.2018

Kortrijkse Girlscup 2018

Op dinsdag 1 mei 2018, van 10h t.e.m. 18h organiseert DVK (damesvoetbal Kortrijk) i.s.m. KVK Jeugdacademie en KVK evolutioncenter voor de 2de maal de Kortrijkse Girlscup voor meisjes van 8 tot 16 jaar. Dit gaat door op de jeugdacademie KVK, Weversstraat te Kortrijk. Een heus tornooi met een 40-tal ploegen van heinde en ver, waaronder 3 teams van de West-Vlaamse Red Flames en teams uit Aalst, RWDM, FC Daknam, KAA Gent Ladies, Harelbeke, DVK zelf en nog vele andere zullen aanwezig zijn. Willen jullie die talenten aan het werk zien? Kom dan eens langs
Wat: Kortrijkse Girlscup 2018
Organisatie: DVK en KVK
Wanneer: Dinsdag, 1 mei 2018 van 10h t.e.m. 18h
Waar: KVK Jeugdacademie, Weversstraat, Kortrijk


Voor de redactie  : Bernard Decock - Bron : Vancraeynest Steven - DVK (damesvoetbal Kortrijk) en KVK

Geplaatst op 18.04.2018

75e jaar bestaan van brandweer Marke.

We keren even terug in de geschiedenis.
 
Voor 1850 was Marke maar een klein dorp met weinig inwoners, waarbij de meeste inwoners tewerkgesteld waren in de vlasnijverheid.
 
Rond de periode van 1850 ging de industrialisering van start. Naast werken in vlasnijverheid werden meer en meer mensen te werk gesteld in de nieuwe ‘werkhuizen, de fabrieken’. Tal van verschillende werkhuizen werden opgericht. Een aantal daarvan zullen onze brandweergeschiedenis mede bepalen.
 
In 1880 werd een constructiewerkhuis gebouwd, dat in 1925 zal omschakelen naar de productie van machines voor de textielindustrie (nu Firma Van De Wiele).
 
Tien jaar later werd begonnen met de bouw van de Pannenfabriek van Marcke-by-Kortrijk (gelegen in de huidige Michel Van de Wielestraat).
 
De bevolking van Marke steeg jaar na jaar, mede door het succes van de diverse industriële activiteiten. Tot zolang werden de inwoners van Marke beschermd door de brandweer van Kortrijk.
 
De pannenfabriek groeide en groeide en was één van de belangrijkste werkgevers in de streek. Ter bescherming van deze fabriek, bouwde de pannenfabriek een privaat brandweerkorps uit.
 
We maken een sprong en we zijn beland in het jaartal 1943, in volle wereldoorlog II.
 
Op aandringen van de Duitse bezetter werd dit privaat brandweerkorps uitgebouwd naar een brandweerkorps voor gans de gemeente. Op 19 maart 1943 werd het privaat brandweerkorps van de pannenfabriek, de brandweer van de gemeente Marke.
 
Eind 1944 was brandweer Marke uitgebouwd met een korps van 15 brandweerlieden. Uitbreiding en erkenning als vrijwillige brandweer kwam er slechts in 1947.
 
Kort na het ontstaan van brandweer Marke verhuisden we vanuit de pannenfabriek naar een garage in de Markekerkstraat. In 1951, verhuisden we voor een derde keer, naar ons eigen arsenaal in het Blommeghempark. Het gebouw is tot op vandaag nog steeds gekend onder de naam ’t Arsenaal. Een blijvend aandenken, over deze periode, is nog steeds bij ons, namelijk de brandweersteen, die werd uitgebroken bij het verlaten van deze locatie.
 
In het jaar 1975 verhuisde brandweer Marke een vierde keer, nu naar de magazijnen van in de Hector Casteleinstraat.
 
Met de fusie in 1977 kwam de gemeente Marke onder de vlag van Kortrijk en werd de gemeentelijk brandweer Marke een bijpost van brandweer Kortrijk.
 
Opnieuw werd de verhuiswagen van stal gehaald en verhuisden we in 1982 voor een vijfde, naar deze locatie.
 
Geschiedenis is interessant, zeker als je lessen uit deze geschiedenis trekt en vooral twee zaken blijven me bij.
 
Onze brandweergeschiedenis is op de eerste plaats een geschiedenis van mensen, in goede en kwade momenten. Gedurende gans de periode zijn velen ons voor gegaan en hopelijk komen er nog velen achter ons, maar steeds met de dezelfde passie voor het brandweervak.
 
Een tweede zaak dat we geleerd hebben vanuit onze geschiedenis, is dat we goed zijn in verhuizen. In onze korte geschiedenis zijn we vijf maal verhuisd.
 
Dat we goed zijn in verhuizen zal van pas komen als we naar de toekomst kijken, namelijk in 2019. Iedereen weet dat we dan afscheid zullen moeten nemen van deze kazerne, maar de geschiedenis leert ons dat we altijd op onze brandweerpootje terecht komen. Dit zullen we nu ook weer doen, samen met jullie, ons bestuur en onze brandweerzone Fluvia.
 
Iets zegt me dat we misschien de cirkel zullen sluiten en misschien is onze toekomst reeds bepaald bij ons ontstaan. Men zegt alles terug keert, misschien is dit ook van toepassing  voor het Markse brandweer
 
Voor de redactie en fotografie  : Bernard Decock  - Bron : Brandweer Marke
 

Geplaatst op 18.04.2018

Tuinmarkt Marke

Op zondag 6 mei 2018 vormt het park van kasteel Blommeghem in Marke opnieuw het prachtig decor voor de 8de Kortrijkse Tuinmarkt. De cel economie, Tuinhier Marke en tal van handelaars slaan hiervoor de handen in elkaar.

Het prachtig kasteel met zijn unieke tuin is dan voor één dag de thuisbasis van tientallen kwekers, tuinaannemers, tuincentra en handelaars.
Tuinieren is en blijft hip. We willen allemaal tot rust komen na onze drukke dagtaak. Tuinhier Marke wil U daarbij helpen.
De Tuinmarkt zorgt voor nieuwe, frisse ideeën. We nemen je mee in de wereld van ecologisch – en verticaal tuinieren. We leren genieten van een heerlijke BBQ in de tuin of op een nieuw aangelegd tuinterras. We steken een tandje bij om de bijen te helpen met bloemenweides en een bijenhotel. Kindjes kunnen op de stand van Tuinhier Marke helpen om het bijenhotel op te vullen.

De handelaars laten je onder meer kennis maken met nieuwe variëteiten van bloemen, rozen en een ruim aanbod aan zomerbloeiers. De moestuinier treft een uitgebreid assortiment groenteplantjes en kruiden aan. Ook voor tuininrichting en -decoratie kan je terecht bij ons. Keramiek doet zijn intrede in de tuin, je zal het zeker vinden op onze 8ste editie van de Tuinmarkt. Reeds 49 deelnemers zijn ingeschreven voor de Tuinmarkt.
Een ontdekking van nieuwe geuren en kleuren voor je tuin. Is uw tuin nu groot of klein iedere tuinliefhebber vindt zeker zijn gading.

Het historische, groene kader, het goede weer en de sfeervolle markt maken van deze Kortrijkse Tuinmarkt een absolute zondagse aanrader.
Waar: Park van kasteel Blommeghem (Van Belleghemdreef 6 te 8510 Kortrijk-Marke)
Wanneer: zondag 6 mei 2018 vanaf 09.45 tot 17.30 uur. Gratis toegang.

FVW

Geplaatst op 18.04.2018

Wereldkampioene Oshin Derieuw ontvangen op kortrijks Stadhuis

De  in kortrijk wonende  Oshin Derieuw heeft de wereldtitel boksen WBF bij de superlichtgewichten veroverd.  Het stadsbestuur van kortrijk mocht de kampioene ontvangen  in het bureau van Burgemeester Vincent van Quickenborne in het bijzijn van schepenen Rudolf Scherpereel ,Wout Waddens en schepen van sport An Vandersteene

Voor de redactie & fotografie : Bernard Decock

Geplaatst op 17.04.2018

Tentoonstelling ‘Zwevegem in uniform’

Op zondag 22 april pakt de Zwevegemse bibliotheek in het kader van Erfgoeddag uit met de tentoonstelling ‘Zwevegem in uniform’. Je kan er kijken naar foto’s en uniformen van o.a. plaatselijke verenigingen, jeugdbewegingen en hulpdiensten. De tentoonstelling loopt van 14u tot 18u. De toegang is gratis. 
Dit jaar is ‘kiezen’ het thema van Erfgoeddag. De bibliotheek van Zwevegem vertaalde dat naar de keuze voor een uniform en begon een zoektocht naar oude foto’s en uniformen. Verscheidene Zwevegemse verenigingen, jeugdbewegingen en hulpdiensten werkten mee. Zij leverden aardig wat materiaal, dat een plaats zal krijgen in de tentoonstelling ‘Zwevegem in uniform’. Diverse verhalen van vroeger worden vanonder het stof gehaald. Zoals die van kerkbaljuw Petrus Reyckaert, veldwachter Aloïs Oosterlynck en zuster Germaine Rogge. Naast de expositie is er op Erfgoeddag in de bib ook een fotowedstrijd, waaraan iedere bezoeker kan deelnemen. Voor de kinderen zijn er knutselactiviteiten. Zij kunnen o.a. een Napoleonhoed of een prinsessenhoedje maken. Er zijn ook een aantal volksspelen voorzien. In het leescafé kan je iets drinken. 
Wat?            Tentoonstelling ‘Zwevegem in uniform’
Wanneer?        Zondag 22 april 2018 van 14u tot 18u
Waar?           Bibliotheek, Bekaertstraat 13, Zwevegem


Voor de redactie   : Bernard DecockJ - Bron  : Jurgen Creyf - bibliotheek Zwevegem 

Geplaatst op 17.04.2018

Nòg meer glijbanen voor zwembad Kortrijk Weide

De overeenkomst tussen de Stad Kortrijk en Lago werd uitgebreid en belooft heel wat meer voor de Kortrijkzanen.
Zo komen er niet alleen twee extra glijbanen en een uitbreiding van de horeca-inrichting, ook de Kinderwereld
krijgt een extra attractie. Bovendien zal de partner ook het zwembad Lagae en het openluchtzwembad Abdijkaai
exploiteren. Om het zwemplezier van de Kortrijkzanen nog te vergroten, openen we het openluchtzwembad al
vanaf 1 juni.
Zwembad Kortrijk Weide wordt nòg indrukwekkender
Het zwembadcomplex op Kortrijk Weide is al goed voor een Olympisch 50 meter topsportbad, de langste wildwaterbaan
van het land (160 m), verschillende glijbanen, een golfslagbad, 3 kinderbaden, warme lagune en wellness. Daar komt nu
nog een Black Hole glijbaan en een Turbo glijbaan bij, wat het totaal van glijbanen op 5 brengt. Voor en na de waterpret
kunnen bezoekers genieten in een uitgebreide horeca-inrichting. En ook voor de allerkleinsten komt een extra attractie in
de Kinderwereld.
 
Overnamen van Abdijkaai en Lagaeplein
 
Het zwembad op Kortrijk Weide is nog in volle ontwikkeling. De werfzone kan bezocht worden op Open Wervendag,
zondag 6 mei 2018. Voor de zwemmers verandert er tot aan de opening van het Zwembadcomplex op Kortrijk Weide
helemaal niets. De openingsuren, de tarieven en de abonnementsformules in de Kortrijkse zwembaden blijven behouden.
Wat wel verandert dankzij de nieuwe overeenkomst is dat het openluchtzwembad Abdijkaai al vanaf 1 juni 2018 – bij goed
weer – open zal zijn vanaf 11u ’s morgens.
 
Tarieven en beurtenkaarten
 
In de overeenkomst werden ook de tarieven voor het zwembad op Weide vastgelegd. Deze zijn verschillend voor inwoners
van Kortrijk en Zwevegem en niet-inwoners. Bovendien gaat de partner Lago samen met de Stad Kortrijk het engagement
aan om de UiTPAS toe te passen en zo een korting te voorzien van 80% op de toegangsprijs
 
 Inwoners van kortrijk en zwevegem ( studenten  16 - 25 jaar  65 + en andervaliden betalen  € 8,90 niet inwoners van Kortrijk en zwevegem betalen  € 9,70
Kindren  van Zwevegem & kortrijk van o - 3 jaar gratris - kindren uit kortrijk en zwevegem van  4 -15 jaar betalen  € 7  -  volwassenen + 16 jaar betalen € 8,90
Niet inwoners van Kortrijk & Zwevegem     -  Kinderen van 4 - 15 jaar  € 7,70 -  volwassenen  + 16 jaar € 10,40
 
Daarnaast hebben we ook aan de sportieve baantjeszwemmers gedacht. Daarom introduceren we ook 50-beurtenkaarten
en 200-beurtenkaarten voor de fanatiekelingen. Deze voordelige meerbeurtenkaarten kosten respectievelijk 99 euro en
250 euro en zullen in alle Kortrijkse publieke zwembaden gebruikt kunnen worden.
 
Sportbad  50 beurtenkaart  prijs per kaart  € 99 Prijs  /zwembeurt € 1, 98
Sportbad 200 beurtenkaart  prijs per kaart € 250 prijs per zwembeurt  € 1,25
 
 
Parking
 
Voor de sportzwemmers werd een goedkoop parkeertarief uitgewerkt nl. slechts €1 voor 0 tot 1,5 uur parkeren. Voor de
recreatieve zwemmers wordt €3 aangerekend voor 1,5 tot 4,5 uren parkeren. Vanaf 4,5 uren parkeren worden de tarieven
geleidelijk opgetrokken.
 
Partner Lago
 
In 2003 openden de oprichters van S&R Group het eerste zwembad in Vlaanderen binnen een publiek-private
samenwerking. Sindsdien is de groep gegroeid tot een solide PPS-partner met gelijke bouw- en exploitatiepartners bij
elk project. Het zwemparadijs wordt opgebouwd met aandacht voor zowel het sportieve als het recreatieve luik, en komt
tot stand in erg nauwe samenwerking met de Stad. We zijn er van overtuigd dat het zwemcomplex op Kortrijk Weide zal
uitgroeien tot het paradepaardje van de groep.
Arne Vandendriessche, schepen mensen en gebouwen: “Dit zwembad wordt met z’n 5 glijbanen, wildwaterlagune en golfslagbad het
grootste recreatiebad van West-Vlaanderen! Bovendien kunnen we door onze samenwerking met Lago het opluchtzwembad vanaf juni
openen en al van 11u s’ morgens. Door de goede onderhandeling met Lago blijven de toegangsprijzen zeer democratisch.”
An Vandersteene, schepen van sport: “Met dit zwemcomplex zetten we een pareltje neer in onze stad, niet enkel architecturaal. Dit
zwemcomplex is een absolute meerwaarde voor zowel sportieve als recreatieve inwoners. En ik ben er nu al zeker van dat dit er veel zullen
zijn! Het Olympisch bad en de vele voorzieningen zetten Kortrijk als Europese Sportstad in de verf, en de locatie is een absolute topper. We
brengen naast leren, ondernemen en fuiven nu ook sport en bewegen naar Kortrijk Weide, prachtig. Bovendien slagen we er dankzij deze
PPS-formule in om ons geliefde openluchtzwembad opnieuw vroeger te openen, als de weergoden ons gunstig gezind zijn. Kortrijk mag
trots zijn op dit project!”
 
Voor de redactie  :Bernard Decock - Bron  : Seel Seynhaeve dient communiocatie stad kortrijk
 

Geplaatst op 17.04.2018

Waregems Harmonieorkest bestaat 190 jaar

Jubileumconcert WHO & Friends Het Waregems Harmonieorkest, opgericht op 28 april 1828, bestaat dit jaar 190 jaar en organiseert een jubileumconcert op 28 april 2018 om 18u. in de sporthal van het VTI Waregem. (jawel exact 190 jaar na oprichting!) Waregems oudste culturele vereniging viert dit met een muziekfestival met bevriende korpsen en nadien een foodfestival.
Opening door een slagwerkensemble o.l.v. Jessica Peel, slagwerkleerkracht van de Stedelijke Kunstacademie.
Eerste optreden van de Koninklijke Harmonie De Lustige Vrienden uit Oeselgem: Dirigent Stephen Biebuyck
Tweede optreden van de Koninklijke Harmonie Steeds Beter uit St.-Baafs-Vijve: Dirigent Peter Valck
Derde optreden van het Waregems Harmonieorkest en het Jeugdorkest Waregem/Klas Samenspel Kunstacademie: Dirigent Luc Neirynck
De apotheose van de avond is de gezamenlijke uitvoering van een drietal werken door meer dan 200 muzikanten van de drie orkesten. Deze happening is niet te missen voor wie van muziek houdt. Dit spektakel groeit alleszins uit tot het absolute hoogtepunt van het jubileumjaar.
Klank, beeld en belichting worden verzorgd door Dekasound. Boven het podium komt een groot beeldscherm waar live beelden op vertoond worden.  De avond wordt professioneel aan elkaar gepraat door Tijs Neirynck nieuwsanker van Focus-WTV . Aansluitend foodfestival met Salmo Salar met zijn huisgerookte zalm, Culimangaro met Dim Sum hapjes, RemorK Streetfood: Croques met een Hoofdletter,Luc Himpe met zijn Paëlla en Frietmobiel  CINDY. Aan democratische prijzen kan iedereen meegenieten van feestelijke hapjes.

Kaarten: +12j. 10 euro, 6-12j. 6 euro, -6 j. gratis. tickets@waregemsharmonieorkest.be Meer info op www.waregemsharmonieorkest.be 


Voor de redactie  : Bernard Decock -Bron  : Filip Dewitte - Waregems harmonieorkest

Geplaatst op 17.04.2018

Volksrestaurant Vork - Nieuw te kortrijk

Veel volk op de opening van VORK in Kortrijk. Het volksrestaurant moet een ontmoetingsplaats worden, waar mensen een goedkope, maar ook voedzame maaltijd kunnen eten.
Dit is een restaurant voor mensen die niet op restaurant kunnen gaan, zegt Schepen Philippe decoene.  En ook al zijn de meningen over het project verdeeld, heel wat mensen kijken er al naar uit om in het volksrestaurant te komen eten. Er worden ook elk jaar 76 mensen opgeleid, die dan naar de horeca kunnen doorstromen.
"We hebben al de vraag gekregen van de Kortrijkse horecasector of er mensen zijn die hier uitstromen en die in het beroep kunnen starten. We hebben al twee mensen die mogen starten in een Kortrijks restaurant",
aldus schepen van sociale zaken Philippe De Coene.


Voor de redactie   en fotografie  : Bernard Decock  - Bron WTV-Focus

Geplaatst op 17.04.2018
3090 artikelspagina's: 1 2 3 4 <<< 5 >>> 6 7 8 9 10 11 ... 310