Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Toneelvoorstelling 'Avond' in Avelgem over dementie

Graag informeren wij u over het initiatief die 13 organisaties uit Avelgem en Zwevegem nemen over dementie. 
Voor mantelzorgers en geïnteresseerden brengen we een toneel ‘Avond’. Voor personen met dementie is een Zangstonde onder deskundige begeleiding.

Avond
De voorstelling brengt het verhaal van Cyriel, een weduwnaar die geconfronteerd wordt met de eerste tekenen van dementie : steeds meer vergeten – in de eigen gemeente de weg kwijtraken – steeds meer afhankelijk van anderen – zelfs zijn gedrag lijkt te veranderen,…
Gelukkig kan Cyriel rekenen op de goede zorg van zijn dochters. Al is dit proces van dementie bij hun vader ook voor hen zeer moeilijk te vatten. De voorstelling laat zien hoe het bij Cyriel geen kwestie is van ‘niet willen’ maar ‘niet (meer) kunnen’.

Zangstonde voor mensen met dementie
Zingen maakt mensen met dementie letterlijk ‘wakker’ – ze worden actiever en zijn meer toegankelijk. Muziek doet een beroep op hun kunnen en doorbreekt hun isolement. Muziek blijft ook langst aanwezig in het geheugen en tovert muziek een glimlach op het gezicht van een persoon met dementie, ook in een vergevorderde fase.

Woensdagnamiddag 15 mei om 14.00u in GC De Spikkerelle in Avelgem.
Inschrijven bij het Sociaal Huis van Avelgem : 056 65 07 70 
mail: wendy.foret@avelgem.be+ vermeld of een persoon met dementie u vergezelt.

 
FVW / Bron: CM Zuid-West-Vlaanderen

Geplaatst op 07.05.2019

Gezinshappening 2019: de wereld rond in één namiddag?

Sumoworstelen in Azië of liever casinospelen in de Verenigde Staten?
Wie waagt een Afrikaans dansje?
Wie gaat poco loco in het Australische knutselfestival?
Een foto met je besties in een Europese stad naar keuze?

Kom naar onze Gezinshappening op 18 mei en beleef het allemaal!

De Gezinshappening vindt plaats op zaterdag 18 mei 2019, van 14.00 tot 17.00u. 
Regen of zonneschijn? Het Park Ter Walle in Menen is the place to be!

Deze happening, voor alle gezinnen van groot Menen met kinderen tussen 0 en 16 jaar, is gratis en kadert binnen de Week van de Opvoeding.

De Gezinshappening is een uniek samenwerkingsverband tussen 18 diensten die in Menen werkzaam zijn rond opvoeding, armoede en/of gezinsondersteuning.

 

FVW / Bron: Stad Menen

Geplaatst op 07.05.2019

Will Tura slaat op de Vlaamse feestdag in Brussel de handen in elkaar met Brussels Philharmonic

Op 11 juli viert Brussel de Vlaamse feestdag met ‘Vlaanderen Feest, Brussel Danst’. Voor de komende editie wist organisator Muntpunt Will Tura te strikken. De keizer van het Vlaamse lied zal die avond optreden in de AB. Het gaat bovendien om een extra bijzonder optreden. Tura wordt niet enkel bijgestaan door zijn eigen band; hij zal het podium delen met het befaamde Brussels Philharmonic. Dit maakte Will Tura vanochtend bekend bij De Madammen op Radio 2.

Na 60 jaar onafgebroken toeren door Vlaanderen nam Tura in 2019 eindelijk zijn eerste sabbatjaar. Maar voor ‘Vlaanderen Feest, Brussel Danst’ maakt hij een uitzondering. Het wordt het enige concert van Tura in 2019.

Een uitzonderlijke samenwerking
“Ik sta te trappelen om eraan te beginnen. De samenwerking met mijn muzikale rechterhand Steve Willaert, mijn vaste band en 57 muzikanten van Brussels Philharmonic wordt er eentje om u tegen te zeggen. En dan ook nog eens in de AB, de rocktempel bij uitstek in Brussel. Ik wil het publiek een fantastische avond bezorgen en stelde een setlist samen om een feestje te bouwen op deze feestdag. Een feestdag die me overigens erg nauw aan het hart ligt, omdat ik bijzonder fier ben mezelf een Vlaamse zanger pur sang te noemen,” aldus een enthousiaste Will Tura.

“Al jaren op ons verlanglijstje”
“Will Tura op de Vlaamse feestdag naar Brussel Danst halen, stond al enkele jaren op ons verlanglijstje. Dat we deze Vlaamse vedette kunnen samenbrengen met dé Brusselse referentie op gebied van symfonische muziek, maakt het plaatje compleet,” aldus Roel Leemans, algemeen directeur van organisator Muntpunt.

Vlaams minister van Cultuur en Brusselse Aangelegenheden Sven Gatz: “Het optreden van Will Tura is de kroon op het werk van 5 mooie feesten die ik deze legislatuur samen met de ploeg van Muntpunt heb kunnen organiseren. De keizer van het Vlaamse lied op 11 juli op een podium in Brussel, iets om deze zomer naar uit te kijken!”

Opbrengst naar goede doel
De ticketverkoop gaat van start op donderdag 9 mei om 11:00 via www.abconcerts.be. Tickets kosten € 15. De opbrengst gaat naar Kom op tegen Kanker, een goed doel dat op veel sympathie kan rekenen van Will Tura.

Tura: “Kanker is een vreselijke ziekte. In mijn naaste omgeving werd ik er spijtig genoeg maar al te vaak mee geconfronteerd. Als Vlaamse zanger was ik hoe dan ook vereerd om uitzonderlijk op te treden op de Vlaamse feestdag in Brussel. Te weten dat de opbrengst naar ‘Kom op tegen Kanker’ zou gaan, tja, dan moest ik echt niet meer twijfelen.”

Opnieuw podium op Grote Markt en wandelingen op 11 juli
Net als vorige jaren zullen op 11 juli heel wat gratis activiteiten plaatsvinden in het centrum van Brussel. Zo komt er op de Grote Markt opnieuw een podium voor optredens van verschillende Vlaamse artiesten. Ook de bijzonder populaire gegidste wandelingen en De Vlaamse 100 van Radio 2 staan opnieuw op het programma. Alle details worden binnenkort bekend gemaakt op www.brusseldanst.be.

 
FVW / Bron: Kabinet Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz

Geplaatst op 07.05.2019

Boerenmarkt Wakken

Dienst toerisme Dentergem en de korte keten producenten organiseren tijdens de week van de korte keten een boerenmarkt. Op zaterdag 11 mei van 14.00 tot 18.00u aan het bezoekerscentrum van de Baliekouter (Ommegangstraat 11 Wakken).

Bij mooi weer buiten, bij te slecht weer binnen.

Niet zo maar een marktje. Een gezellige babbel, een lekker drankje, op uw gemak uw inkopen doen, deelnemen aan de wedstrijd, even een volksspelletje doen of hoe ziet uw kindje eruit als een hoevedier?

Hoe maken de bijen honing ?
Wat is er zoal te beleven in de Leiestreek….

Nog geen geschenk voor moeder dag ? Geen nood. Vraag een mandje aan de dienst toerisme en vul deze op de hoevemarkt met overheerlijke lokale verse producten (appelen, peren, aardbeien, sappen, confituur, kaas, yoghurts, boter, chocomousse, pudding, koffie, allerlei groenten, brood, koekjes…)

Laat uw mandje nadien inpakken aan de stand toerisme.
Wedden dat je op 12 mei een mama gelukkig maakt met al dit overheerlijks ?
Vraag bij aankomst een stempelkaartje. Koop je aan 3 verschillende standjes dan neem je alvast deel aan de wedstrijd en maak je kans om een mooie geschenkmand te winnen van de provincie 100% West-Vlaams. (Vergeet niet bij vertrek je kaartje af te geven aan de stand toerisme).

 

FVW / Bron: gemeente Dentergem

Geplaatst op 07.05.2019

Acro Demo team Vaste Vuist Lauwe sluit seizoen af op de 4de plaats

Afgelopen weekend nam het acro-demoteam van Sportgroep Vaste Vuist Lauwe vzw deel aan de Maneblussercup te Mechelen in het B2-circuit met hun nummer ‘Spaceouter’. Met een score van 75.7 behaalden ze de 4de plaats. Het team behaalde een betere score dan de vorige wedstrijd waar ze 3de werden. Toch grepen ze ditmaal nipt naast het podium. Het was een nieuwe groep die met de hoofdprijs ging lopen. 
Headcoach Eline Deneir: “Blij met de behaalde resultaten, sluiten we dit wedstrijd jaar af en focussen we op nog enkele leuke optredens die ons tegemoet komen”.

 
FVW / Bron: Vaste Vuist Lauwe

Geplaatst op 07.05.2019

Minister van Defensie, Didier Reynders brengt een bezoek aan de Marinebasis van Zeebrugge

Op dinsdag 7 mei bracht Minister van Defensie, Didier Reynders een bezoek aan de Marinebasis van Zeebrugge om er kennis te maken met de vaar- en vliegtuigen van de Marine alsook de bemanningen te ontmoeten

Tijdens dit bezoek werd aan de Minister de uitwerking van de krachtlijnen van de visie 2030 op verschillende locaties en eenheden binnen de basis uiteengezet: de vervanging van de mijnenbestrijdingsvaartuigen, de onderzeebootbestrijdingscapaciteit (ASW) van de marinehelikopters en de verdere uitwerking van de coastal security vormden de speerpunten van dit bezoek.

Voor de Marine vormen de speerpunten van NNC de basis van alle communicaties:
1. Focus in het Ops domein om de expertise in “High End” en traditionele oorlogsvoering.
2. Focus in het personeelsdomein op de cruciale 5-jaarsperiode van massale uitstroom en levensnoodzakelijke instroom.
3. Focus in het beleidsdomein op de maritieme implementatie van de Strategische Visie en in het bijzonder de vervangingsprogramma’s.

Met de komst van de nieuwe generatie mijnenbestrijdingsvaartuigen, zal de Marine opnieuw “de” referentie zijn op wereldvlak voor mijnenbestrijding.
De Marine is een prominente speler in de coastal security, waarbij nu ook een intensieve samenwerking wordt opgezocht met de offshore-industrie.
De NFH, maritieme gevechtshelikopter met ASW-capaciteit is onmisbaar voor doeltreffende en efficiënte onderzeebestrijding.

Als onderdeel van Defensie bevordert de Marine de veiligheid op en vanuit zee. Daartoe beschikt de Marine over een vloot en diensten die op en vanuit zee gevechtskracht leveren.
De Belgische Marine wordt internationaal erkend in zijn expertise op het gebied van mijnenbestrijding. Het NATO Centre of Excellence te Oostende is het kenniscentrum voor mijnenbestrijding voor heel de NAVO. Dit centrum levert voor NAVO ‘Subject Matter Expertise’ in het domein van mijnenbestrijding met focus op opleiding en training.

Het doel van mijnenbestrijding is het verkrijgen en behouden van bewegingsvrijheid op zee. De Belgisch-Nederlandse zeebodem is nog steeds bezaaid met historische mijnen en vliegtuigbommen. Deze belemmeren tegenwoordig weliswaar niet meer de vrije doorvaart, maar kunnen in netten van vissers of bij baggeren zeer gevaarlijk zijn.. De schatting van het aantal explosieven op de bodem van de Noordzee varieert van enkele tienduizenden tot 300.000. De zeebodem is namelijk geen vast gegeven: de stroming zorgt ervoor dat de bodem continu verandert van diepte en vorm.
Sinds de start van “Benefical Cooperation” (in 2005) staat de teller intussen al op meer dan 1680 opgeruimde explosieven. Dit zijn evenveel dodelijke ongevallen die verhinderd werden. Naast deze permanente opdracht van mijnenbestrijding voor onze kust, levert België al meer dan 40 jaar lang altijd één mijnenjager aan de mijnenbestrijdingsvloot van de NAVO. België stond overigens aan de bakermat van deze vloot, want de groep werd voor het eerst gevormd te Oostende in 1973.

In België zijn alle regionale en federale departementen met bevoegdheden op zee samengebracht in een kustwachtstructuur. De Marine heeft de laatste jaren goed geïnvesteerd in infrastructuur en schepen om diverse kustwachttaken uit te voeren en is daarmee een betrouwbare en performante kustwachtpartner.
De patrouilleschepen CASTOR en POLLUX kunnen zowel ingezet worden om informatie op zee te verzamelen als om daadwerkelijk aan boord te gaan voor controles op onder andere illegale visvangst, milieuovertredingen of drugssmokkel en illegale immigratie.

De fregatten vormen de kerncapaciteit van de Marine omdat ze zeer breed inzetbaar zijn en zich zeer snel kunnen aanpassen aan nieuwe opdrachten en dreigingen. De bemanningen van de fregatten worden getraind om het schip in te zetten in het volledige geweldspectrum van maritieme operaties. De fregatten Louise-Marie en Leopold I namen meerdere keren deel aan de EU geleide anti-piraterij operatie Atlanta.
België is verantwoordelijk en gerespecteerd lid van de VN, de NAVO en de EU.

De helikopter NFH als subsysteem van de fregatten
De NFH ( Nato Frigate Helicopter) is de standaard boordhelikopter voor de fregatten. Dergelijke helikopter is van onschatbare waarde in vrijwel alle maritieme missies. Zo kan de NFH ingezet worden voor verkenning in een groot gebied rondom het schip, voor detectie onderzeeboten of om een team van special forces te deponeren op een gekaapt schip.

 

FVW / Foto FVW

Geplaatst op 07.05.2019

Shoppers en handelaars beslissen mee over muziek in winkelstraten

Muziek in de winkelstraten: nodig of storend? Dat is de vraag die de stad Kortrijk aan haar inwoners, shoppers en handelaars stelt.

Heel wat centrumsteden kiezen ervoor om niet langer muziek in de winkelstraten af te spelen. Nu de muziekinstallatie van de stad aan vernieuwing toe is, komt ook hier de vraag naar boven. Een vervanging van de installatie gaat namelijk gepaard met een grote kost. Het stadsbestuur laat inwoners, shoppers en handelaars daarom mee beslissen.

Arne Vandendriessche, schepen van Economie: “Tot voor kort zorgde stads-dj Lotto voor een playlist in de winkelstraten. Nu de installatie aan vervanging toe is, willen we de mening horen van inwoners, shoppers en handelaars.”

Wat vind jij? Is muziek in de winkelstraten nodig of storend? Ben je voorstander van live muziek (straatmuzikanten en bands) of verkies je een aangepaste playlist via een muziekinstallatie?

Deelnemen aan de bevraging kan nog tot 1 juni via: www.kortrijk.be/onderneeminkortrijk/muziekinstallatie

 

FVW / Bron: Stad Kortrijk

Geplaatst op 07.05.2019

Sportdienst Nieuwpoort organiseert sportdag voor 50-plussers

De stedelijke Sportdienst richt op dinsdag 21 mei 2019 voor de tweede keer Nieuwpoort beweegt in, een sportdag voor vijftigplussers. Hiervoor werken ze samen met verschillende plaatselijke sportclubs, lesgevers en vele vrijwilligers. Sportievelingen die jonger zijn dan 50 jaar en graag willen deelnemen aan Nieuwpoort beweegt zijn uiteraard ook welkom.

Naast wandel- en fietstochten kan men zich inschrijven voor een initiatie yoga, smovey, drums alive, volksdans, tennis, aquagym, zumba, tai chi etc. In het sportpark kunnen deelnemers bij de sportcarrousel ook zelf ‘sportshoppen’. De keuze bestaat uit kleiduifschieten, boogschieten, viking kubb, volksspelen, curling en katapultschieten.

Vanaf 9.00u. is er ontvangst in de cafetaria van het stedelijk zwembad. De activiteiten gaan van start om 10.00u. De sportdag eindigt omstreeks 16.30u.

Deelnemers worden nadien getrakteerd op een glaasje in de cafetaria van het zwembad.

Inschrijven voor deze tweede editie van Nieuwpoort beweegt gebeurt via de Sportdienst, Dudenhofenlaan 2B of aan het onthaal van het stedelijk zwembad. Registreren kan tot en met de dag van het evenement zelf.

De standaard deelnameprijs voor de seniorensportdag is 8 euro (incl. koffie, tussendoortje, water en een aandenken). Voor een lunchpakket betalen deelnemers 2 euro extra.

meer info: Sportdienst, Dudenhofenlaan 2B – tel. 058 23 75 40 – sport@nieuwpoort.be

 
FVW / Bron: Stad Nieuwpoort

Geplaatst op 06.05.2019

98 scholen krijgen 3 jaar een kunstleerkracht in de klas

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits trekt voor volgend schooljaar bijna 1,3 miljoen euro uit zodat 98 scholen uit heel Vlaanderen een kunstleerkracht in de klas krijgen. Zo komt elke leerling ongeacht de thuissituatie en sociaaleconomische achtergrond in contact met kunst en cultuur en leren ze de kunstacademie laagdrempelig kennen.

Met Kunstkuur kunnen academies samen met een school uit het basis-, secundair- of hoger onderwijs een samenwerking aangaan voor 3 schooljaren. De leerkracht uit het deeltijds kunstonderwijs (DKO) komt in het kader van de lessen muzische vorming in de klas. Dit heeft als voordeel dat leerlingen die van thuis uit niet altijd even gemakkelijk in contact komen met kunst en cultuur, laagdrempelig de academie leren kennen. Zo is het de bedoeling dat meer leerlingen zich effectief in de academie gaan inschrijven. Daarnaast is het ook een mooie uitwisseling van expertise tussen de leerkrachten onderling. De uitwisseling vormt ook een nascholing voor de leerkrachten leerplichtonderwijs op muzisch vlak, die tegelijkertijd hun collega’s uit het deeltijdskunstonderwijs kunnen ondersteunen op pedagogisch vlak.

98 scholen uit het basis-secundair- of hoger onderwijs uit heel Vlaanderen krijgen de komende 3 schooljaren een kunstleerkracht in de klas. Hiervoor wordt bijna 1,3 miljoen euro jaarlijks voorzien. De goedgekeurde projecten klinken alvast veelbelovend.

Enkele voorbeelden:

- Idolen. Van the Holy Wood tot Hollywood. Onze-Lievevrouwcollege, Brugge. Leerkrachten uit de 2de graad gaan in samenwerking met de Academie van Brugge – in de lessen Nederlands, geschiedenis, godsdienst, Latijn en Plastische Opvoeding – de kracht van beelden ontdekken en leren toepassen. 
- Klankgeheimen. De gemeentelijke sportbasisschool De Oester, Gooik wil haar muzische werking versterken en het leerkrachtenteam laten ervaren en leren hoe ze muziek kunnen aanbrengen en gebruiken zonder zelf echt muzikant te moeten zijn. In de kleuterklassen komen de kinderen weinig in aanraking met muziek, laat staan met musiceren. 
- Kunstketten. De Vrije Basisschool Sint-Albert, Sint-Jans-Molenbeek wil muzische leerlijnen uitwerken voor de hele school in samenwerking met de Sint-Lukasacademie van Schaarbeek. De academie is op haar beurt op zoek naar didactisch, pedagogische vaardigheden om een diverse groep aan jongeren te begeleiden in de Brusselse grootstedelijke context. 
- Muzisch maatwerk. De 3master uit Kasterlee is een school voor het buitengewoon basisonderwijs. Ze heeft heel wat kwetsbare leerlingen die moeizaam de weg vinden naar een zinvolle vrijetijdsbesteding en gaat daarom samenwerken met de stedelijke muziekacademie van Geel om leerlingen nog meer de kans te bieden om uiting te geven aan hun innerlijke wereld en aan de manier waarop zij de buitenwereld ervaren. 
- Beeldeducatie. De Ziekenhuisschool UZ Leuven geeft les aan gehospitaliseerde kinderen en jongeren. Ze doen dit op maat en in nauw overleg met de thuisschool van elk kind en het ziekenhuisbehandelingsteam.

Elk kind laten genieten van kunst en cultuur
Dit schooljaar ging het nieuw decreet deeltijds kunstonderwijs in. Met succes. Zo volgen er maar liefst 200.000 leerlingen in Vlaanderen les in de academies. Het hoogste aantal ooit en een stijging van maar liefst 14.800 leerlingen tegenover vorig schooljaar.

Eén van de vernieuwingen van het decreet is om de samenwerking tussen de academies en een school uit het basis-, secundair- of hoger onderwijs te versterken. Het is de ambitie om elk kind en elke jongere, ongeacht de thuissituatie en sociaaleconomische achtergrond, mee te laten genieten van cultuur. Cultureel bewustzijn en culturele expressie helpen jongeren om de uitdagingen van morgen zelfbewuster aan te gaan. Cultuur en onderwijs zijn belangrijke partners in het vorm geven aan de samenleving, in het tot stand brengen van vooruitgang. Cultuur en onderwijs dragen op een actieve en creatieve manier bij jongeren bij aan talent¬ontwikkeling.

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits: “Door het vernieuwd decreet deeltijdskunstonderwijs volgen er nu al 200.000 leerlingen les in een academie. Een absoluut record. Eén van de vernieuwingen is dat we sterker dan vroeger inzetten op de samenwerking tussen academies en scholen uit het basis, secundair- en hoger onderwijs. Zo zorgen we ervoor dat nog meer kinderen de kans krijgen om te genieten van kunst en cultuur. En dat is goed want cultureel bewustzijn en culturele expressie helpen jongeren om de uitdagingen van morgen zelfbewuster aan te gaan. En dat kunnen we als samenleving alleen maar toejuichen.”

 

FVW / Foto Academie Beeldende Kunst Wervik

Geplaatst op 06.05.2019

Kortrijk met SIEN magazine genomineerd voor Federale Prijs Armoedebestrijding

Kortrijk is uit 47 ingediende projecten genomineerd voor de Federale armoedeprijs, samen met twee projecten uit Gent. De prijs staat dit jaar in het teken van “Participatie” en SIEN, het glossy magazine voor mensen met minder, mag ernaar meedingen. Stemmen kan tot 22 mei. 

SIEN, magazine voor mensen met minder
SIEN is een gratis glossy magazine ‘voor mensen met minder’ dat vier keer per jaar verschijnt. Uniek in zijn soort en als concept bedacht en uitgewerkt door mensen in armoede. Ze vertellen over hoe ze bepaalde problemen hebben opgelost, hoe ze hun situatie proberen te verbeteren, al dan niet in samenwerking met hulpverleners. Op die manier wil SIEN andere mensen inspireren om hetzelfde te doen. Het middenkatern geeft bij elke editie, aan de hand van vraag en antwoord, per thema allerlei praktische informatie aan de lezer. Het vertrekpunt is steeds de vragen van mensen in moeilijkheden zelf. Niet de ambtenaar, hulpverlener en schepen komen aan het woord, maar de mensen in armoede zelf. Zij bepalen de thema’s en vertellen over hoe ze de zaken aanpakken. Zij inspireren anderen. Elke SIEN heeft een centraal thema: voeding, eindejaar, gezondheid, wonen, ontmoeting, vrije tijd, kinderen, … In SIEN lees je hoe mensen vooruit geraken, hun leefomstandigheden verbeteren, sterker staan als consument. SIEN kleurt het leven ook met cadeau- en kortingsbonnen, een kookrubriek met lokale sterrenchefs of lifestyle. Professionele hulpverleners gebruiken de informatie voor interventies die mensen in gelijkaardige situaties vooruit helpen. SIEN vertrekt vanuit de vraag, niet vanuit het aanbod. In een middenkatern, een soort Trotter voor mensen met minder, leveren mensen zelf de vragen. Vanuit de eigen ervaringen, in de eigen taal, rechttoe rechtaan.  Dus niet: ‘Jullie kunnen een premie krijgen voor de isolatie van de woning.’ Maar wel door een pertinent antwoord op de vraag: ‘Ik kan mijn verwarming niet meer betalen, en nu?’.

SIEN heeft een oplage van 4500 exemplaren en wordt verdeeld op 100 plekken in de stad (zoals wijkcentra, daklozenopvang, bib, stadhuis, mutualiteiten, ziekenhuis, artsen, scholen).

Federale Prijs Armoedebestrijding
Uit 47 inzendingen nomineerde een professionele jury 3 projecten per gewest. Naast SIEN zijn er nog 2 Gentse projecten geselecteerd. Hieruit wordt nu nog één Vlaamse laureaat gekozen, die dan met de Waalse en Brusselse laureaat meedingt naar de uiteindelijke Prijs. Elke laureaat ontvangt € 10.000 en een trofee. Stemmen kan vanaf maandag 6 mei op www.prijs2019.be . De bekendmaking van de laureaten vindt plaats op woensdag 22 mei in aanwezigheid van koningin Mathilde. 

Philippe De Coene, schepen van Sociale Vooruitgang en Armoedebestrijding: "Elders in het land, en eigenlijk nergens elders, hebben we al een initiatief als Sien gezien. De vraag ernaar is groot en elke keer bereiken we duizenden inwoners die het moeilijker hebben. Mensen in armoede werken mee aan het mooi ogende magazine, en dat maakt het al even uniek”.


FVW / Bron: Stad Kortrijk

Geplaatst op 06.05.2019
4448 artikelspagina's: 1 2 3 4 <<< 5 >>> 6 7 8 9 10 11 ... 445