Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

De eerste editie van Jumping Waregem zit er op

Meer dan verhoopt mochten we 623 combinaties verwelkomen te Waregem. Mede door het goede weer mochten we 1.000 toeschouwers verwelkomen; niet allen mensen die als liefhebberij het paard hebben maar ook wandelaars en fietsers zakten af naar het Bloso-Topsportcentrum.

Door het enorme succes werden we genoodzaakt om op zaterdag de wedstrijd te laten starten om 8u00 en het einde werd voorzien om 22u00! Op zondag behielden we de reguliere start- en eindtijden (9u00 - 18u30). Het werd een weekend vol spannende competitie.

Een woord van dank gaat uit naar de sponsors, de vele vrijwilligers, uiteraard de ruiters en de toeschouwers!
Dit alles samen zorgde er voor dat Waregem “Paardenstad” blijft!

Kristof Callens / Foto : Johan Terry

Geplaatst op 11.06.2015

Opkomst groot tijdens “Het Grote Horecadebat” in Moorsele

Honderd geïnteresseerden zakten gisteren af naar Moorsele voor het ‘Grote Horecadebat’ met o.a. staatssecretaris Bart Tommelein, Volksvertegenwoordiger Nele Lijnen en enkele belangrijke horecaspelers uit de streek. Organisator Open Vld Zuid-West-Vlaanderen nodigde Tommelein uit om de federale horecamaatregelen uit te leggen aan het aanwezige publiek.
Regiovoorzitter Guy Van den Eynde en voorzitter Jürgen Lemaire van Open Vld Wevelgem: “De horecasector staat voor grote uitdagingen. Wij wilden weten hoe onze favoriete kroeg om de hoek, die gezellige bistro en het gastronomisch restaurant wat verderop, tegenover de komende maatregelen van de federale regering staan. Het is belangrijk dat zij correct geïnformeerd worden. De opkomst heeft alvast onze verwachtingen overtroffen.”
De komende weken zullen er in de provincie verschillende horecasessies plaatsvinden met staatssecretaris Bart Tommelein: “De horeca is voor ons land, en zeker voor West-Vlaanderen een belangrijke economische sector. Een bloeiende horeca is erg belangrijk voor deze regering. Omdat de uitdagingen voor de sector groot zijn, voeren we belangrijke lastenverlagingen door en maken we meer flexibiliteit mogelijk. Ik vind het belangrijk om de horecamaatregelen persoonlijk toe te lichten op het terrein. Deze maatregelen zullen zorgen voor meer zuurstof voor de horeca.”
Uit een enquête afgenomen bij horeca-uitbaters uit de regio, blijkt dat men eerder positief is over de maatregelen van de federale regering. De horeca-uitbaters zijn het meest enthousiast over de plannen om het systeem van de studentenarbeid aan te passen. Het systeem van 50 dagen wordt omgezet naar een krediet van 400 uren per student per jaar. Studenten zullen hun beschikbaar krediet op die manier soepeler kunnen inzetten en de werkgever zal op zijn beurt gemakkelijker beroep kunnen doen op studenten. Daarnaast vinden de horeca-uitbaters de invoering van de flexi-jobs vanaf 1 oktober 2015 een stap in de goede richting, en zijn ze ook tevreden over het afsluiten van een charter met de inspectiediensten. Dankzij de flexi-jobs zal iedereen met een 4/5de hoofdjob bij een andere werkgever, onbeperkt kunnen bijverdienen in de horeca zonder RSZ-afhoudingen of belastingen. Alleen de werkgever betaalt een RSZ-toeslag op het afgesproken uurtarief van 25%. Dankzij het charter met de inspectiediensten zal tijdens controles de goede werking van de zaak voorop staan, met respect voor klanten, personeel en eigenaars van de zaak.
Op de foto (van links naar rechts): Hans Masselis (Studentencafé Den Chips), Staatssecretaris Bart Tommelein, Volksvertegenwoordiger Nele Lijnen, Jürgen Lemaire (voorzitter Open Vld Wevelgem), Xavier van Steenberge (Wijnen Dercor), Wim Loontjens (restaurateur Koevert en voorzitter Horeca Zuid-West-Vlaanderen), Rudy Maes (restaurateur Passim en Salons Cortina)
Meer info: Jürgen Lemaire – voorzitter Open Vld Wevelgem: 0474/45.89.81

Geplaatst op 11.06.2015

Topsportgymnaste Cindy Vandenhole vertrekt naar Europese Spelen

Van 12 tot 28 juni 2015 worden in Baku, de hoofdstad van Azerbeidjzan, de allereerste European Games georganiseerd. Dit multisportevenement is een soort van Olympische Spelen, maar dan uitsluitend voor Europese landen. Deze European Games worden georganiseerd door de Europese Olympische Comités (EOC).

Er komen zes gymnastische disciplines aan bod in Baku: Turnen Meisjes en Turnen Jongens, Trampoline, Acrobatische Gymnastiek, Ritmiek en Aerobic. In totaal nemer er 446 gymnasten deel en vallen er 34 medailles te rapen. De competities vinden plaats in het National Gymnastics Arena.

De Belgische delegatie telt zal aantreden in vier van de zes disciplines en bestaat voor het toestelturnen meisjes uit volgende gymnasten: Cindy Vandenhole (Vaste Vuist Lauwe), Lisa Verschueren (Sportiva Sint-Gillis-Waas) en Gaelle Mys (O.T.V. Nazareth).

Op 14 en 15 juni vinden de kwalificaties per team en individueel plaats. Op 18 juni worden de allround finales geturnd, op 20 juni de toestelfinales.

Foto: Team Belgium gymnastiek voor de Europese Spelen met vooraan 2de van links Cindy Vandenhole (Vaste Vuist Lauwe)

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 10.06.2015

Sportgroep Vaste Vuist Lauwe start met klassiek ballet en extra sessie yoga

Inschrijven voor het nieuwe sportjaar 2015-2016 kan een eerste keer aanstaande zaterdag 13 juni 2015, een volgende keer op zaterdag 29 augustus en 19 september, telkens van 9 tot 12 uur in sporthal Ter Leie. Tijdens deze zaterdagen kan je kennismaken met het ruime aanbod van de club. Bij inschrijving voor deelname aan een tweede discipline krijg je nog eens 10 euro korting. Meer info op www.vastevuist.be. Een uitgebreid sportaanbod met aandacht voor sport voor IEDEREEN.
Nieuw dit jaar is de opstart van klassiek ballet in verschillende groepen en voor verschillende leeftijden. De eigen dansstijl van danstheater Arte is een mix van vloerwerk, techniek, verplaatsingen en lenigheid. Daarnaast is ook expressie een belangrijk element.
Voorzitter Dries Defossez : “Een wekelijkse training is zo voorbij en stilt niet ieders honger. We willen onze kwaliteitsvolle werking als dansschool verder uitbouwen en bieden jullie vanaf volgend seizoen, naast de wekelijkse training jazzdans, klassiek ballet aan. Klassiek ballet vormt een stevige basis voor elke dansvorm. Is uitstekend voor de technische ontwikkeling van de danser en de bewustwording van de lichaamshouding.”
Door het enorme succes van yoga op donderdagavond, wordt er eveneens gestart met een 2de sessie yoga op dinsdagvoormiddag van 9u30 tot 11u in de danszaal van sporthal Ter Leie. De toenemende stress in de maatschappij zorgt voor het enorme succes van deze ultieme ontspanningsvorm.
Info of inschrijven kan al op zaterdag 13 juni 2015, vanaf 9u tot 12u in Sporthal Ter Leie in Lauwe.
Foto: Danstheater Arte Lauwe start met klassiek ballet

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 10.06.2015

Vaste Vuist Lauwe op Vlaams Kampioenschap Gymnastiek C-niveau

Vorig weekend werd het Vlaams Kampioenschap C niveau Artistieke Gymnastiek Dames georganiseerd in Leuven. Ook sportgroep Vaste Vuist Lauwe was van de partij in de categorie C12.
Emma Tanghe turnde een bijna foutloos parcours en behaalde zo een mooie 9de plaats. Een dikke pluim op het harde trainingsjaar. Fay Vanden Nest had wat tegenslag aan brug, maar kon op de 3 andere toestellen goeie oefeningen laten zien en behaalde alsnog de 27ste plaats.
Foto met vlnr Fay Vanden Nest en Emma Tanghe

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 10.06.2015

Mathis Herreman (Vaste Vuist Lauwe) wint Talentcup gymnastiek

Vorig weekend vond de Talentcup Artistieke Gymnastiek Heren plaats in Mortsel. Vaste Vuist Lauwe was van de partij met 2 ploegjes. 23 ploegjes streden voor de eer van 'winnaar Talentencup AGH van Vlaanderen'. Ploegje 1 met Marlon Vanden Brande, Charlot Becquart, Mathis Herreman en Oscar Tournicourt behaalden een mooie welverdiende 5e plaats. Ploegje 2 met Simon Berth, Jelle Vandendorpe en Emiel Verscheure werden 13e!
Individueel behaalde Mathis Herreman het goud bij de jongens 1e leerjaar, Marlon Vanden Brande werd 19e, Jelle Vandendorpe 21e, Emiel Verschuere 46e, Simon Berth 48e en Oscar Tournicourt (als 3e kleuter) 59e.
Bij de jongens 2e leerjaar, mocht Charlot Becquart met de 2e plaats lopen pronken!
Foto met links Simon Berth. Van boven naar beneden Charlot Becquart (2de), Mathis Herreman (1ste) en Jelle Vandendorpe. Rechts Marlon Vanden Brande.

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 10.06.2015

50 JAAR BUITENGEWOON ONDERWIJS IN ZWEVEGEM

De Klim-op is de Zwevegemse gemeenteschool voor buitengewoon lager onderwijs. In 2015 bestaat de school 50 jaar.
Dit is een jubileum dat ze niet onopgemerkt wilden laten voorbijgaan. Het schoolteam is bijzonder trots op hun school en wilden ze dit ook laten zien.
Daarom werdt er een feestelijk weekend georganiseerd op zaterdag 6 en zondag 7 juni 2015.
In dit weekend werden tal van activiteiten georganiseerd in het centrum van de gemeente en dit voor alle leerlingen, familie, begeleiders, sympathisanten en inwoners van Zwevegem en ruime omgeving. De doelstelling was ‘integratie’ van kinderen uit het buitengewoon onderwijs bevorderen en vooral ‘samen genieten’…
Op zaterdag 6 juni was er ’s avonds een muziekfeest met optredens van ‘les sacs-à-sacs’ en ‘no age’ dit zijn 2 coverbands uit de regio. Tussenin zorgde de school zelf voor een heuse primeur door met een eigen ‘Klim-op-band’ een muzikaal intermezzo te voorzien. Maar de meeste aandacht was voor Yevgueni die met een volledige bezetting en een volwaardig programma voor het eerst naar Zwevegem afzakte
Op zondag 7 juni starte de dag met een tourtocht waarbij de wielerfanaten met meer keuze uit verschillende afstanden. Op de middag was er een aperitiefconcert en kon je op het Toyeplein terecht bij verschillende eetgelegenheden. Na de middag stond alles in het teken van de kinderen. Het Toyeplein wordt omgetoverd tot een heus kinderparadijs met tal van animaties die volledig gratis worden aangeboden. Zo was er een jumborun met medewerking van 3 motoclubs uit de regio. Er waren voorstellingen van ‘De kip van Troje’ , ‘De Letter geletterden’, ….maar met tal van workshops voor kinderen met dansen, muziek, circustechnieken, knutselen, gekke fietsen, enz… De namiddag wordt stijlvol afgesloten met een optreden van Steef Coorevits.
Dit jubileumprogramma werd mogelijk dankzij de inzet van velen en de bijzonder gewaardeerde samenwerking met verschillende verenigingen uit de omgeving. Belangrijkste partners om gezamenlijk de schouders onder dit project te zetten zijn het gemeentebestuur van Zwevegem, Lions Club, Unizo Zwevegem en Markant.

De redactie / Foto's : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 08.06.2015

Grote belangstelling voor de 2de Grote Truckrun

Voor de tweede maal organiseerde het team van café Het Streuvelke te Heule een truckrun. Dit event werd ingericht ten v oordele van het MPI Pottelberg Kortrijk.
Op vrijdagavond 5 juni mocht DJ Jurgen instaan voor het openingsmoment en waren er optredens van Tamara en Tom Davys in de feesttent. De eerste truckrun ving aan op zaterdag 6 juni om 10u30, vervolgens een barbeceu van 12u tot 14u voor 170-tal aanwezigen. In aanwezigheid van Koning Filip, Tineke van Heule en
ere-dame vertrok om 14u30 de tweede truckrun. Na koffie met gebak waren er diverse optredens met o.a. Axel Lane en Leah Bien met tussendoor een traverstieshow.

De redactie / Foto's : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 08.06.2015

MEER DAN EEN HALVE EEUW RALLY VAN IEPER

Wat begon met een tijdscontrole van de Rally van Monte-Carlo op de Grote Markt in Ieper, groeide jaar na jaar, onder impuls van Franz Thévelin en zijn team, uit tot een van de topwedstrijden op de kalender van het Europees rallykampioenschap.
De uitstraling van de Ypres Rally reikt tot ver buiten onze landsgrenzen en elk jaar opnieuw staan de beste Europese teams en piloten aan de start van de West-Vlaamse klassieker. De bewoners van de Westhoek kijken gretig uit naar dit jaarlijks terugkerend feest.
De Ypres Rally vierde in 2014 zijn 50ste editie. De unieke tentoonstelling en het prachtige boek “Ypres Rally – 50 Years” dat maar liefst 254 pagina’s omvat, vereeuwigden de historische momenten. 2014 was een superspannende jubileumeditie die gewonnen werd door Freddy Loix die 9 zeges haalde en genoemd wordt als de Koning van Ieper.
Meer dan 1200 vrijwilligers steken elk jaar hun handen uit de mouwen om “Ypres Rally” uit te bouwen tot een internationaal topevenement. Onze vereniging Superstage telt nu meer dan 100 actieve leden, die intensief bezig zijn om nieuwe ideeën te creëren en problemen stap voor stap op te lossen.
De Ypres Rally wordt bij velen met de paplepel ingegeven. West-Vlaanderen en de regio rond Ieper is daarom uitgegroeid tot het mekka van de Belgische rallysport.
Zoals elk jaar worden terug duizenden toeschouwers verwacht. Ook voor de jongeren het rally-gebeuren een ideale ontspanning na de veeleisende examenperiode. De fascinatie voor de snelle bolides en de unieke ambiance op de Grote Markt tijdens de “24 Uren”, zoals de Ypres Rally in de volksmond gekend is, zorgt voor een welgekomen afleiding. 

http://www.ypresrally.com - Foto-affiche Rally

Geplaatst op 08.06.2015

Sandton Hotel Broel schenkt hotelbedden aan OCMW Kortrijk

Sandton Hotel Broel investeert momenteel in nieuwe bedden en schenkt de bedden die nu de hotelkamers bemeubelen aan het OCMW Kortrijk. Het gaat om in totaal 60 bedden. De overdracht van de bedden gebeurde op dinsdag 2 juni.
Via de dienst economie van de Stad kwam Sandton Hotel Broel terecht bij het team wonen van het OCMW. Zij zagen onmiddellijk een drietal nuttige toepassingen voor de bedden in de werking van het OCMW. In de acht crisiskamers van het OCMW, waar tijdelijke opvang georganiseerd wordt, zullen de bedden gebruikt worden om de huidige bedden van mindere kwaliteit te vervangen. Daarnaast zullen de bedden gebruikt worden om mensen te helpen die in één van de doorgangswoningen, sociale woningen of logementskamers van het OCMW trekken en om de één of andere reden geen eigen meubilair kunnen meebrengen.
Philippe De Coene: “Naast de inzet in de reguliere werking, zullen ook een tiental bedden ingezet worden voor een uitwisselingsproject tussen woonzorgcentrum De Weister in Aalbeke en een Italiaans woonzorgcentrum. In het kader van ‘Aalbeke, dementievriendelijke gemeente’ komen een aantal bewoners van het Italiaanse woonzorgcentrum op vakantie in De Weister, en vice-versa. Het gaat om een project met middelen van het European Foundation’s Initiative on Dementia (EFID). Dankzij deze samenwerking kunnen we de tijdelijke bezoekers voorzien van een degelijk uitgeruste accommodatie.”
Rudolf Scherpereel: “Mede dankzij de inspanningen van onze horecamanager is deze win-winsituatie tot stand gekomen. Ondernemers die duurzaamheid én zin voor maatschappelijk engagement hoog in het vaandel dragen, moeten we koesteren, uiteraard verdienen zij ook de nodige aandacht en weerklank hiervoor. Kortom, dergelijke initiatieven kan ik enkel toejuichen.” op de foto : Nikolaas De Boodt & Jelle Landman van Sandton Hotel Broel bij één bed dat gechonken werdt aan het OCMW.

Foto Bernard Decock

Geplaatst op 05.06.2015
4354 artikelspagina's: 1 ... 396 397 398 399 400 <<< 401 >>> 402 403 404 405 406 ... 436