Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

KVK Avelgem speelt gelijk spel tegen RC Bissegem

Bissegem speelt een zeer georganiseerde eerste helft. Avelgem gaat hierin mee en de kansen zijn evenredig. In de 26ste minuut maakt Bissegem een fout in het strafschopgebied op Avelgemspits Martijn die de eerste strafschop mag geven. Hiermee komt Avelgem op voorsprong 1-0. Tweederde van de speelhelft zijn verstreken en Bissegem doet een krachtige counter. De bal komt terecht op de voet van een Avelgemse verdediger en gaat binnen. Deze own-goal brengt de stand op 1-1. Bissegem probeert een tweede tegenaanval en komt met solospel voor het doel. De bal gaat echter 3 meter teveel naar links om op voorsprong te komen. We gaan de rust in met 1-1.
De tweede helft was een waar gevecht voor de overwinning. We zijn pas vijf minuten bezig, Bissegem creëert een aanval die hen de kans geeft op voorsprong te komen. De bal gaat rechts naast. Geen twee minuten na deze actie gaat Avelgem in de aanval, Martijn komt binnen de 16 doch heeft balverlies en Bissegem reageert met een tegenoffensief. Ook bij deze kans blijft het 1-1. In de 65ste minuut begaat Bissegem een fout op Avelgem die een vrijschop krijgt net buiten het strafschopgebied. Ook deze bal gaat naast. Drie minuten later schopt Bissegem rechtstreeks op het doel maar Jorgen Rogiers redt zijn ploeg van een tegendoelpunt. Een tweede poging wordt tevens goed gered door de Avelgemse keeper. Zo gaat het spel op en neer. Tot twintig minuten voor het einde Robin Douven de kans maakt een doelpunt te scoren maar nu is de keeper van Bissegem alert en stopt de bal. Bij de tweede poging gaat de bal over de deklat. In de 74ste minuut krijgt Bissegem een strafschop die Jorgen Rogiers in de vlucht uit het doel redt. Vijf minuten voor het einde krijgt KVK Avelgem een hoekschop. Martijn trapt voor doel en de bal wordt buiten gekop. De tweede kans voor KVK brengt geen vruchten op. Net voor het eindsignaal krijgt RC Bissegem nog een strafschop maar deze wordt opgevangen door keeper Jorgen. Eindstand 1-1.

IDVA / ©Foto MDK

Geplaatst op 15.01.2015

Met KVK supportersclub Overleie naar het zeetje

Ter gelegenheid van de wedstrijd KV Oostende-KV Kortrijk op zaterdag 17 januari organiseert de KVK-supporterssclub Overleie een busuitstap.
-12u30 : vertrek aan de Kouter
-15u15 : een etentje in brasserie " De Papil" in St.Michiels Brugge
-In Oostende-aan-zee vrije uurtje(s) (halte aan station : van daaruit oa. winkelstraat, dijk...)
-18u45 samenkomst aan station van Oostende en richting het stadion van KVO!!!
Prijzen :
-bus : leden 11 € - niet-leden 15 €
-ticket : staanplaats volwassene : 16 € - staanplaats -16 jaar : 11 €
-etentje in brasserie de Papil voor slechts 15 €
Op het Menu
- gebraiseerde beenham van het "bras-varken" uit Nevele
- warme pepersaus
- verschillende koude sausjes
- groentenbuffet met oa. sla, wortel, tomaat, mais...
- warme aardappel - wedges met rozemarijn
- koude pasta-salade
- heerlijke sneden westvlaams boerenbrood.
schrijf je vanaf heden in of voor alle info :
Lignel Kris, Lange Brugstraat 4/52, 8500 Kortrijk
Gsm : 0477 342 395 – e-mail : kris.lignel@telenet.be 
Voor de redactie : Bernard Decock

Geplaatst op 11.01.2015

Infosessie “Bespaar op elektriciteit en gas” door Joachim Maertens, medewerker Energiesnoeiers

Maandag 2 februari 2015 om 14.30 uur in ’t Vijverhof, Marremstraat 3 te Wevelgem
Een energiefactuur kan soms hoog oplopen. Voor veel mensen betekent dit een grote hap uit hun maandelijkse budget, zeker voor diegenen die om medische of financiële redenen kwetsbaar zijn. Nochtans kan u zonder veel moeite heel wat besparen op uw energieverbruik. Tijdens een boeiende uiteenzetting leert u alles over de energiesnoeiers, maar leert u ook heel wat onmiddellijk bruikbare tips voor bij u thuis. Zijn groepsaankopen echt goedkoper, is muren isoleren gevaarlijk…Elke aanwezige maakt kans op een gratis energiemeter die op het einde van de infosessie wordt verloot. Met de energiemeter kan u voortaan meten hoeveel energie uw elektrische apparaten verbruiken. Prijs: Gratis (Leden) - € 2 (Niet-leden) Meer info? LBG Wevelgem-Moorsele | Houthaeve Jo | Tel. 056 41 43 22 | marie.houthaeve@skynet.be | www.lbvwest.be/LBG/Wevelgem

Voor de redactie : Bernard Decock

Geplaatst op 11.01.2015

Groepsaankoop groene stroom

Reeds meer dan 15.000 geïnteresseerden hebben zich ingeschreven voor de groepsaankoop ‘Groene Stroom’ die momenteel georganiseerd wordt door de Provincie West-Vlaanderen. Het is al de vierde editie die georganiseerd wordt door de Provincie en waaraan ondermeer de stad Blankenberge deelneemt.
Door een groot volume gezamenlijk aan te kopen via een openbare online veiling wordt een zo gunstig mogelijk tarief verkregen. De groepsaankopen hebben er mede voor gezorgd dat burgers zich bewuster worden van hun energiegebruik en van de werking van de energiemarkt. Ze leren ook dat overstappen vlot en gemakkelijk kan. De loketten waar de burgers terecht kunnen in bijna alle gemeenten vormen daarbij een grote meerwaarde.
Bij de vorige editie schreven 39.107 gezinnen zich vrijblijvend in voor de groepsaankoop groene energie en gas van de Provincie West-Vlaanderen, waarvan 375 gezinnen uit Blankenberge. Dit is 7,8% van alle West-Vlaamse gezinnen. Hiervan stapten 16.533 gezinnen over naar een andere leverancier (waarvan 149 in Blankenberge).
Wegens het grote succes en de grote interesse in de groepsaankoop groene stroom organiseert de Provincie West-Vlaanderen nu dus opnieuw een groepsaankoop. Je kan nog vrijblijvend inschrijven tot eind januari 2015 via www.samengaanwegroener.be of in het stadhuis van Blankenberge, Afdeling Stedenbouw, R.O. en Milieu op woensdagmiddag (van 13.30 tot 17 uur) of op vrijdagvoormiddag (van 9 tot 11.30 uur). Op 10 februari is er de online veiling en kunnen energieleveranciers hun beste bod doen. Daarna krijg je een voorstel op maat met een duidelijk zicht op de mogelijke besparing. Pas dan beslis je om al dan niet te veranderen van energieleverancier. Overstappen is mogelijk vanaf 1 mei 2015. Ook wie bij een vorige editie heeft deelgenomen aan een groepsaankoop kan opnieuw inschrijven.
Info:
www.samengaanwegroener.be of bij de Milieudienst 050 43 57 19  Voor de redactie  : Bernard Decock

Geplaatst op 11.01.2015

Blankenberge wil beter treinaanbod

De nieuwe dienstregeling van de NMBS zorgt voor grote wrevel bij heel wat treinreizigers. Bij het bekendmaken van het plan in maart reageerde het stadsbestuur reeds met een motie, waarin aan de spoorwegmaatschappij werd gevraagd het plan bij te sturen. Binnenkort is er een spoedoverleg waarop het stadsbestuur de pijnpunten aan de NMBS opnieuw zal voorleggen.
De belangrijkste pijnpunten die de stad wil aankaarten bij de NMBS zijn het ontbreken van vroege en late verbinden, de beperkte frequentie, de lange haltetijden in het station van Brugge, en de zeer slechte treinverbinding tussen Antwerpen en Blankenberge.
Schepen voor Toerisme Philip Konings: “Een uitstekend treinaanbod van en naar Blankenberge is bijzonder belangrijk, zowel voor de pendelaars die in de badstad wonen, als voor de vele toeristen en bezoekers. Met onze eerdere opmerkingen werd echter weinig rekening gehouden, waardoor het nieuwe vervoerplan heel wat nadelen heeft voor onze stad. We gaan nu in gesprek met de NMBS om een grondige bijsturing te bepleiten.”
Het feit dat de nieuwe dienstregeling minder vroege en late treinverbindingen met Brugge voorziet is vooral voor de vele pendelaars nefast. Hetzelfde geldt voor het feit dat er slechts één trein per uur in elke richting rijdt. Voor een belangrijk station als Blankenberge (met gemiddeld 1.400 reizigers per dag) is dit ruim onvoldoende, vindt ook burgemeester Patrick De Klerck. Ook de lange wachttijden bij het ontkoppelen in Brugge zorgen voor nodeloos tijdverlies voor de pendelaars.
Helemaal onaanvaardbaar vindt de Blankenbergse burgemeester de duur van de treinverbinding tussen Antwerpen en zijn stad. Sinds de invoering van de nieuwe dienstregeling doen reizigers maar liefst 2u12 over dit traject, een gevolg van zeer lange overstaptijden en slecht op elkaar afgestemde aansluitingen van treinen.
“Nochtans is dat laatste probleem eenvoudig op te lossen door de aankomst- en vertrektijden van twee aansluitende treinen met een tweetal minuten aan te passen, én die treinen op hetzelfde perron te laten stoppen en vertrekken.” zegt Philip Konings. “We hopen tijdens het geplande gesprek de NMBS ervan te overtuigen dat ze onze problemen grotendeels kunnen oplossen met minimale aanpassingen aan de huidige dienstregeling.” besluit burgemeester Patrick De Klerck.  Voor de redactie : Bernard Decock

Geplaatst op 11.01.2015

25 medailles op Westhoektornooi gymnastiek

In het weekend van 3 en 4 januari namen de meisjes AGD B-, C- en I-niveau van sportgroep Vaste Vuist Lauwe deel aan het Westhoektornooi in Vlamertinge. Speciaal aan deze wedstrijd is dat er per toestel een aparte ranking gemaakt wordt. Het was de eerste individuele wedstrijd van het seizoen, tijd om eens te kijken hoe de nieuwe oefeningen vlotten en waar nog aanpassingen nodig zijn. Voor de kleinste meisjes was dit hun allereerste wedstrijd buitenshuis wat het wel heel spannend maakte. Vaste Vuist kon zijn prestaties van vorig jaar overtreffen en behaalde maar liefst 25 medailles! 9x goud, 6x zilver en 10x brons.
Volgende meisjes haalden goud: Louise Derycke, Lara Vanackere, Lise Verhaeghe, Tine Depickere en Tatjana Decaesteker op grond. Alice Francoy en Julie Verbauwhede op damesbrug. Louise Derycke en Tine Depickere op balk. De zilveren medaille ging naar: Laure Vanoverschelde en Julie Verbauwhede op grond. Noa Vantomme op brug. Laure Vanoverschelde, Penelope Herpoel en Anke Dejonghe op balk.
Brons was er voor: Clélia Den Baes, Sien Sabbe, Penelope Herpoel en Anke Dejonghe op grond. Tine Depickere op brug. Clélia Den Baes, Alice Francoy, Luna Ovaere, Emma Tanghe en Julie Verbauwhede op balk.
Foto:
Staand vlnr: Louise Derycke, Suze-Anne Becquart, Laure Vanoverschelde, Lara Vanackere, Noa Vantomme, Lise Verhaeghe, Yanne Cottyn, Luna Ovaere, Alice Francoy, Clélia Den Baes.
Zittend vlnr: Laïs Vanackere, Tiany Labarque, Sien Sabbe

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 11.01.2015

50 Actief Kortrijk kijkt met nieuwe ogen

Op donderdag 8 januari 2015 vond de startactiviteit van de nieuwe vereniging 50 Actief Kortrijk plaats. Samen met een 20-tal aanwezigen genoten we van de monoloog "Zien met nieuwe ogen" door Ad Goos.
Graag nodigen we u uit op de volgende activiteit op donderdag 5 februari 2015 om 14 uur in OC Marke, Hellestraat 6 te Kortrijk. Katrien Verkest van Politiezone Vlas brengt de voordracht "Senioren in het verkeer". Tijdens deze uiteenzetting worden een aantal belangrijke verkeersregels opgefrist en wordt ook toegelicht welke beperkingen het ouder worden met zich meebrengt en hoe deze te compenseren. Iedereen is van harte welkom!  Celine Scheyving

Geplaatst op 10.01.2015

The Jacquelines – frisse swingjazz die je doet zweven

The Jacquelines maakten in 2013 hun entree in het groot met hun cd ‘Gee Oh Gee’. Ze waren vaak te horen op de Vlaamse radio. De drie dames haalden de swingjazz van The Andrews Sisters uit grootvaders kast, stoften die af en gingen er met de schaar door. Ze vertaalden swingjazz naar de 21ste eeuw en maakten er een fris en nieuw geheel van.Ze restylen de muziek uit de jaren ’40 en ’50 mét oog voor detail. The Jacquelines weten dat het ‘m in de details zit. Maar net zo goed in hun bloedrode lippenstift en originele retro en vintage outfits. Ze zien er even stijlvol uit als ze klinken.De grote bezieler achter The Jacquelines is de half Italiaanse Iris Berardocco. Haar niet te blussen temperament vertaalt zij in eigenzinnige composities en hilarische teksten over ingebeelde ziektes en de Antwerpse Oosterweelverbinding. Dit snuifje eigenzinnigheid en humor onderscheidt hen van andere retro-swing trio’s. Iris wordt vergezeld door zangtalenten Eva Buchman en Sara Raes. Philip Konings, schepen voor Cultuur: “Hun unieke stemmen vormen één harmonieus geheel waarop je vanzelf gaat zweven.” De dames worden ondersteund door een strakke en swingende ritmesectie met piano, contrabas en drums.Deze muziek doet de heupen bewegen, maar vertelt ook een eigen verhaal. Een niet te missen voorstelling.
Praktisch:
Theatershow The Jacquelines zaterdag 24 januari – 20u. CC Casino – Saveryszaal abonnement € 12,50 - ticket € 15 - jong volk € 11website: thejacquelines.be
trailer: http://bit.ly/17RZZPo Reservatie: cultuurcentrum, Hoogstraat 2, 8370 Blankenberge 050 43 20 43 – cultuur@blankenberge.be cultuur.blankenberge.be
Voor de redactie : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 10.01.2015

Leielandscholen en Gemeentebestuur Zwevegem werken samen aan vernieuwd secundair onderwijs

Het gemeentebestuur van Zwevegem neemt akte van de intenties die de vzw Leielandscholen heeft bekendgemaakt om haar aanbod secundair onderwijs in de gemeente te herdenken.
De herstructurering van het secundaironderwijslandschap in onze regio is al enkele jaren aan de gang. Zo slaan de meeste vrije scholen in de regio, onder impuls van vzw Leielandscholen, de handen in elkaar om te streven naar een geoptimaliseerd studieaanbod, inspelend op de onderwijskundige en maatschappelijke trends. Het is niet meer dan logisch dat op een bepaald ogenblik ook het secundair onderwijs in Zwevegem in beeld komt.
Leielandscholen vzw overweegt ernstig om op middellange termijn de vestiging ‘Oost’ (Stedestraat) te verlaten en haar activiteiten te centraliseren in de vestiging ‘West’ (Sint-Niklaasstraat). Deze beweging zou perfect in de lijn liggen van een centralisatie die al een tweetal jaar ook in Kortrijk aan de gang is. In het belang van de leerlingen uit onze regio wil Leielandscholen vzw deze oefening grondig maken en er ook de nodige tijd voor nemen.
Aangezien onderwijs hoofdzakelijk met overheidsmiddelen wordt gefinancierd, moedigt het gemeentebestuur elke efficiëntieoefening aan. Leielandscholen vzw verzekert dat deze herstructurering niet zal leiden tot een verschraling van het onderwijsaanbod in Zwevegem.
Leielandscholen vzw heeft in een brief aan leerlingen en ouders overleg beloofd met haar strategische partners. Het gemeentebestuur neemt deze uitgestoken hand graag aan om samen te komen tot een efficiënt, gevarieerd en innovatief onderwijsaanbod in Zwevegem.

Johan Rollez, Schepen van Onderwijs gemeente Zwevegem
Marc Vandecasteele, Voorzitter Raad van Bestuur Leielandscholen vzw
Nancy Dedeurwaerder, Algemeen Directeur Leielandscholen vzw
Meer info:
Gemeente Zwevegem: Johan Rollez, 0485/91 78 68, johan.rollez@Zwevegem.be
Leielandscholen vzw: Darline Vanneste, 056/73 00 60, darline.vanneste@leielandscholen.be

Geplaatst op 09.01.2015

Gewijzigde openingstijden zwembad op zondag 11 januari en 8 februari

Tijdens de gratis Matinee Kadee!-zondagmiddagen is het zwembad tussen 14.00 uur en 16.45 uur enkel toegankelijk voor deelnemers van de Matinee Kadee!-activiteit.
Op zondag 11 januari en 8 februari zijn er Matinee Kadee!-activiteiten gepland in het zwembad.
Matinee Kadee! is een GRATIS activiteit voor kinderen van 3 tot en met 12 jaar, en vindt telkens plaats van 14.00 uur tot 16.45 uur. Het zwembad is op die momenten enkel toegankelijk voor deelnemers van Matinee Kadee!.
Kinderen dienen vergezeld te worden door een volwassene.
Het volledige aanbod van Matinee Kadee! met nog tal van andere dolle activiteiten lees je in onze folder!
Matinee Kadee! is een organisatie van de dienst Sport, de dienst Jeugd en het Stedelijk Zwembad van de Stad Oostende.

Geplaatst op 09.01.2015
4531 artikelspagina's: 1 ... 444 445 446 447 448 449 450 451 <<< 452 >>> 453 454