Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

KORTRIJK START MET PAMPERBANK

Jonge gezinnen worden met heel wat kosten geconfronteerd. De aankoop van luiers is daar één van. Een kind gebruikt gemiddeld 5.000 luiers. De aankoop van luiers kan snel een serieuze hap uit het budget betekenen, zeker voor gezinnen met een beperkt inkomen. Om deze gezinnen te helpen start Kortrijk met een pamperbank. De pamperbank zamelt luieroverschotten in en herverdeelt die aan gezinnen die het financieel moeilijk hebben.
Heel wat gezinnen hebben overschotjes van luiers liggen. Kinderen groeien immers snel uit de luiers, hebben regelmatig een grotere maat nodig of worden zindelijk. Vanuit die vaststelling zijn in West-Vlaanderen al op verschillende plaatsen pamperbanken opgericht.
Het idee erachter is eenvoudig: ouders die overschotten hebben kunnen die binnenbrengen op één van de inzamelpunten. Ook als dit een halve pak is, of een aantal losse luiers. De ingezamelde luiers worden gesorteerd volgens grootte en in pakketten van 25 luiers ter beschikking gesteld aan gezinnen die het financieel moeilijk hebben voor slechts 1 euro per pakket. Het gaat om gezinnen die in aanmerking komen voor een verhoogde tegemoetkoming in de gezondheidszorg. Zij kunnen terecht in het consultatiebureau van Kind en Gezin of in het Sociaal Huis voor een doorverwijsbrief.
De Pamperbank Kortrijk maakt deel uit van de ruilwinkel Mama’s voor Mama’s in de Damastweversstraat 1. In de ruilwinkel kunnen kwetsbare ouders elke maandag terecht om spullen en kledij van hun kleine kinderen om te ruilen, in plaats van telkens weer nieuwe te moeten kopen.
Wil je graag de Pamperbank Kortrijk steunen? Lever de luiers die je niet meer nodig hebt in bij één van de inzamelpunten in de stad. Met een klein gebaar help je zo de levenskost voor jonge ouders met een beperkt inkomen, draaglijker te maken.
Momenteel vind je al een pamperbox op volgende locaties:
- Ruilwinkel Mama’s voor Mama’s, Damastweversstraat 1, Kortrijk
- Kinderopvang Het Blokkenhuis, Condédreef 16A, Kortrijk
- Consultatiebureau Kind & Gezin, Kasteelstraat 29, Kortrijk
- Consultatiebureau Kind & Gezin, Rekkemsestraat 52, Marke
- Consultatiebureau en kinderdagverblijf De Kinderresidentie, Dam 8a, Kortrijk
- Kinderdagverblijf ’t Sloeberke, Groenweg 12A, Bellegem
- Kinderdagverblijf Auricula, Burgemeester Schinkelstraat 20, Kortrijk
- Kinderdagverblijf ’t Hoogappeltje, Doorniksesteenweg 224, Kortrijk
- Kinderdagverblijf De BollieZzz, Gullegemsesteenweg 128, Bissegem
- Kinderdagverblijf De Speelberg, Pater Damiaanstraat 6, Kortrijk
- Onthaalouder Connie Couckuyt, Morinnegoed 73, Kortrijk
- Kinderdagverblijf Tutti Frutti, Beeklaan 10A, Kortrijk (ingang via poort, bellen aan paarse deur).
Meer info en de volledige lijst van inzamelplaatsen kan je terug vinden op www.kortrijk.be/consumentenzaken.
Meer info
Philippe De Coen Schepen van Sociale Zaken, OCMW, Armoedebestrijding en Consumenten
0477 45 32 32 | philippe.decoene@ocmwkortrijk.be
Elke Cuvelier
Woordvoerder en stafmedewerker communicatie OCMW Kortrijk
0473 86 24 57 | elke.cuvelier@ocmwkortrijk.be

Front foto : Bernard Decock

Geplaatst op 05.02.2015

Fijn verjaardagsfeest in 't Steuvelke

De afwezigen hadden ongelijk. Het was een fijn verjaardagsfeest voor de 43-jarige Anja en dit met haar levensgezel DJ Curd, die zorgde voor de muzikale animatie en de nodige hapjes en gerstenat . Het gezllig cafetje is alle dagen open van dinsdag tot en met zaterdag vanaf 07u15. Voor een koffie betaal je slechts 1 € en op maandag kan men er gratis een pint krijgen vanaf 16 u.

De redactie Foto's : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 05.02.2015

Succesvolle kaas- en wijnavond

Vrijdagavond 30 januari na de nieuwjaarsreceptie kon men genieten van een kaas en wijn avond t.v.v. K.F.C. Marke en dit in aanwezigheid van de volle spelerskern. 

De redactie / Foto : Bernard Decock

Geplaatst op 05.02.2015

Geen koersen meer in Bissegem

Bissegem, bekend om zijn goed georganiseerde wielerwedstrijden, zal het dit jaar zonder koers moeten doen. De organiserende sportclub geeft er de brui aan.  De redactie Foto : Bernard Decock

Geplaatst op 04.02.2015

Goud voor Lise Verhaeghe (Artistieke Gymnastiek) te Nederboelare

Op zondag 1 februari 2015 stond de laatste Gymfed-wedstrijd gymnastiek voor Artistieke Gymnastiek Dames I-niveau op de agenda te Nederboelare. De meisjes van Vaste Vuist hadden hun medailles van de vorige wedstrijd te verdedigen en sommigen konden nu zelfs nog beter scoren.
Aangezien dit de laatste competitie was van het seizoen voor sommigen, konden ze werkelijk van hun oefeningen genieten. Iedereen toonde wat hij waard is en opnieuw was de jury werkelijk onder de indruk van enkele meisjes.
In de categorie I 8-jaar haalde Clélia Den Baes een bronzen medaille. Louise Derycke, Sien Sabbe, Laure Vanoverschelde en Noa Vantomme turnden zich naar het zilver.
Bij de meisjes I 9-jaar gingen Yanne Cottyn en Luna Ovaere lopen met brons. Suze-Anne becquart, Alice Francoy, Laïs en Lara Vanackere veroverden de zilveren plak. Lise Verhaeghe kaapte de gouden medaille weg.
Trainsters Shana Dezwarte: “Aan elk van de meisjes een dikke proficiat voor hun inzet op de bijna dagelijkse trainingen. En zo zien we dat hard werken beloond wordt.”
Foto: boven vlnr: Alice Francoy, Laïs Vanackere, Lara Vanackere en Suze-Anne Becquart onder vlnr: Yanne Cottyn, Lise Verhaeghe en Luna Ovaere.

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 04.02.2015

Nieuwe tarieven De Lijn vanaf 1 februari 2015

Sinds 1 februari 2015 gingen nieuwe tarieven in voege bij vervoersmaatschappij De Lijn. We zetten de belangrijkste wijzigingen op een rijtje.
Van zones naar minuten: Het zonesysteem (korte en lange ritten) wordt vervangen door een tijdsysteem. Met een biljet of een Lijnkaart kun je voortaan 60 minuten onbeperkt overstappen. Na 60 minuten, mag je je begonnen rit afmaken. Met een sms-ticket kun je ook overstappen, maar het is exact 60 minuten geldig. Na 60 minuten moet je een nieuw vervoerbewijs kopen.
Minder losse vervoerbewijzen: Ook het aantal varianten van vervoerbewijzen vermindert. Er komen drie tarieven voor losse vervoerbewijzen: een biljet, een sms-ticket en een rittenkaart (Lijnkaart). Dat vervangt de tien varianten van vandaag, die verschillen volgens aantal zones en verkoopskanaal. Kinderen reizen niet meer gratis mee met abonnee: Kinderen vanaf 6 jaar hebben voortaan een betalend vervoerbewijs nodig, ook als ze met een abonnee meerijden. Speciaal voor hen is er nu de Buzzy Pazz -12 jaar: een jaarabonnement aan 50 euro. De voordeligste oplossing als ze minstens 17 keer heen en weer reizen per jaar.
65-plussers betalen vanaf 1 september: 65-plussers die in Vlaanderen gedomicilieerd zijn, rijden gratis t.e.m. 31 augustus 2015. Vanaf 1 september hebben ze een betalend vervoerbewijs nodig. Ook voor hen ontwikkelden we een jaarabonnement aan 50 euro. Als ze minstens 17 keer heen en weer reizen per jaar, is dit het voordeligste vervoerbewijs.
Alle info over de nieuwe tariefstructuur vind je op www.delijn.be/tarieven.

Geplaatst op 04.02.2015

Vaste Vuist Lauwe behoudt indrukwekkend ledenaantal

De GymnastiekFederatie Vlaanderen heeft officieel haar jaarcijfers 2014 vrijgegeven. Daaruit blijkt dat sportgroep Vaste Vuist Lauwe opnieuw de grootste club is van de Gymnastiek Federatie Vlaanderen met 1734 actieve leden.
De GymnastiekFederatie Vlaanderen sloot het jaar 2014 af met meer dan 100.000 leden die in heel wat clubs in Vlaanderen hun favoriete sport beoefenen. De provincie Antwerpen blijft de provincie met het hoogste ledenaantal gymnastiek, maar de grootste clubs bevinden zich in de provincie West-Vlaanderen. Sportgroep Vaste Vuist Lauwe staat ook dit jaar opnieuw op de 1ste plaats met exact 1734 actieve leden. Voorzitter Dries Defossez: ”Merkwaardig is ook dat de sportbeoefenaars bij Vaste Vuist Lauwe zich situeren in alle leeftijdscategorieën. Nogmaals het bewijs dat Sportgroep Vaste Vuist sport wil aanbieden voor iedereen! Bovendien komen de leden uit de brede regio.”
Sportgroep Vaste Vuist Lauwe kreeg met dergelijk ledenaantal en kwaliteitsvolle werking reeds heel wat felicitaties.
Foto: Bestuur sportgroep Vaste Vuist Lauwe met vlnr Bart Bossuyt, Patrick Isebaert, Lien Holvoet, Thomas Isebaert, Dries Defossez, Peter Becquart, Dorine Vanhulle, Yves Verduyn, Stijn Mistiaen en Joris Lauwers.

Auteur: Dries Defossez

Geplaatst op 03.02.2015

Nieuwjaarsactiviteit voor gewezen gemeenteraadsleden

Donderdag 29 januari had in de zetel van Leiedal te Kortrijk de nieuwjaarsactiviteit plaats van en voor de vriendenkring van gewezen gemeenteraadsleden van Kortrijk. Algemeen directeur Filip Vanhaverbeke stelde de uitdagingen van de regio Kortrijk voor.

De redactie / Foto Bernard Decock

Geplaatst op 03.02.2015

Pop-up in kiosk Graanmarkt

 

Domo Arrigato is het bedrijf van enthousiasteling Tom Vandeweghe. In zijn atelier in Izegem bouwt hij al meer dan tien jaar decors, standen, meubels en brengt hij concepten tot leven. De laatste jaren legt hij zich voornamelijk toe op het ontwerp en de uitvoer van interieurconcepten voor clubs, shops en horecazaken, waar hij er met zijn werk steeds naar streeft beleving en ervaring toe te voegen. Dat wil hij deze maand ook doen in de Kiosk&Vitrines van Designregio Kortrijk. En dat bedoelt hij letterlijk.
Niet alleen werd de Kiosk op de Graanmarkt omgebouwd tot een ware eyecatcher dankzij een rode, houten constructie, maar binnenin werd een indrukwekkende bar gebouwd. De komende vier vrijdagen gaat de deur van de Kiosk ook echt open en kan je er vanaf 17u terecht voor een Kortrijkse gin tonic of een fris glaasje. Domo Arrigato trommelde daarvoor vertrouwde partners Copperhead, Fever Tree en Femat op.
Het nightlife concept gaat van de Kiosk naadloos over in de Vitrines aan de Broelkaai, waar een indrukwekkende installatie bestaande uit reuze cassettes en koptelefoons hangt. Deze werd in opdracht van Red Bull Elektropedia gebouwd en was eerder te zien op het festival Dour. Red Bull Elektropedia is het onlineplatform van de Belgische elektronische muziek, in 2009 opgestart door Red Bull Belgium. Via hun events, awards en online platformen (zoals SoundCloud) steunen zij heel wat artiesten en hebben ook extra aandacht voor de ondersteuning van jonge muzikanten.

Lisa Declercq Junior Project Manager /Foto : Bernard Decock

Geplaatst op 03.02.2015

Snorko in een nieuw kleedje

Snorko is een project van het team Werk van de Stad Kortrijk dat snorfietsen ontleent aan werkzoekenden die met eigen middelen de verplaatsing naar het bedrijf of de opleidingsplaats niet kunnen maken. Het mobiliteitsproject bestaat ondertussen zeven jaar. In die periode heeft Snorko 350 mensen op weg gezet naar werk.
De aanleiding waarom Snorko destijds is opgestart, is nog steeds actueel. Sommige jobs zijn moeilijk bereikbaar door de ligging van de werkplaats, door de flexibele uren, moeilijk bereikbaar met het openbaar vervoer … en bovendien heeft niet elk gezin of werkzoekende de mogelijkheid te investeren in één of meerdere vervoersmiddelen. In gemiddeld 50 situaties per jaar betekent Snorko voor hen een (tussentijdse) oplossing.
Rudolf Scherpereel, bevoegde schepen: “We stellen trouwens vast dat in 34% van de gevallen de werkzoekende zes maanden na de ontlening aan het werk blijft in dezelfde firma of elders. Reden te meer om de inspanningen verder te zetten.”Vernieuwing en verjonging Snorko’s snorfietsen worden er niet jonger op. Vanaf dit jaar zal het stadsbestuur van Kortrijk stelselmatig de oudste en meest vervuilende exemplaren verdiend op rust stellen en vervangen door een nieuwer model. Niet alleen de gebruiker maar ook de omgeving en het milieu winnen hierbij. Door de duur van de ontlening van zes naar drie maanden te brengen (met mogelijkheid tot verlenging) probeert Snorko voor nog meer mensen een oplossing te zijn.
Snorko ontleent snorfietsen aan werkzoekenden die met eigen middelen de verplaatsing naar het bedrijf of opleidingsplaats niet kunnen maken
• de werkzoekende moet in Kortrijk of deelgemeente wonen of van buiten Kortrijk komen werken naar een bedrijf in Kortrijk of deelgemeenten
• Voor een periode van 3 maanden kan de snorfiets gehuurd worden aan 1€ per dag, inclusief snorfiets – helm – slot en verzekering
• werkt voor onderhoud en herstellingen samen met atelier Jopro van Groep INTRO, een brugproject met en voor jongeren van het deeltijds onderwijs
• snorfietsen zijn klasse A, geen rijbewijs nodig
Een vraag?
• kom langs in de Werkwinkel van Kortrijk en vraag naar Maité, Bruno of Heidi
• of contacteer ons op 056/266781 of via maite.mullebrouck@kortrijk.be, bruno.messiaen@kortrijk.be
• we bekijken onmiddellijk uw vraag en kijken of we kunnen helpen
Meer info: Rudolf Scherpereel, schepen voor Economie, Ondernemen en Werk
Foto : stad kortrijk

Geplaatst op 03.02.2015
4818 artikelspagina's: 1 ... 467 468 469 470 471 <<< 472 >>> 473 474 475 476 477 ... 482