Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Road Rock Kortrijk verhuist

Het stadsfestival Road Rock voert een paar wijzigingen door. Het podium verhuist van het Schouwburgplein naar het Begijnhofpark en de toegang is niet meer gratis. De organisatie mikt met 4 topbands op 2.500 bezoekers.
Road Rock groeide in drie jaar tijd uit tot een gevestigde waarde in Kortrijk. Tijdens de rockrally die plaatsvindt tijdens de Sinksenfeesten op 9 en 10 juni strijden 8 bands voor een finaleplaats op het festival op 31 augustus. Guy Swinnen van The Scabs is de juryleider tijdens de finale en Gunther Lamoot is de presentator van dienst. De vierde editie pakt uit met 4 topbands: Emma Bale, The Sore Losers, Daan en The Van Jets. “Met zo’n affiche kunnen we het festival niet meer gratis houden”, zegt organisator Geert Lefevre. “Maar we hopen toch dat de muziekliefhebbers weer massaal de weg vinden naar ons podium.” The Van Jets spelen er hun laatste openluchtconcert ooit. Een ticket kost 30 euro.

Groeien
“We vinden het nog steeds belangrijk om lokaal muzikaal talent een kans te geven. Vorig jaar schreven ruim 300 bands zich in voor onze rockrally en nu staat de teller na amper 14 dagen al op bijna 200.” De winnaars mogen voor 3.000 euro spenderen aan muziekmateriaal en krijgen een professionele studio-opname van één single in Catharsis Productions in Izegem cadeau. De nummer twee moet het met 2.000 euro doen in de muziekwinkel en voor de derde is er een cheque van 1.000 euro voorzien. Geert Lefevre wil dat het festival blijft groeien. “Als alles goed gaat, dan staan we volgend jaar op Kortrijk Weide. We onderhandelen zelfs al met groepen voor volgend jaar. Eén ervan is een publiekstrekker die Rock Werchter al een paar keer in lichterlaaie zette.”

Bron: Road Rock Kortrijk

Geplaatst op 11.03.2019

KSCT Menen kennismakingsdag

Ben jij de volgende Eden Hazard? Kom het voetbal en onze interprovinciale jeugdvoetbalwerking ontdekken tijdens de Kennismakingsdag van KSCT Menen voor spelers van 5 tot 7 jaar (geboortejaren 2014, 2013 en 2012). Schrijf je dan online in: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSca4bnPZZg2sYr_42…/viewform

Op woensdag 20 maart 2019 kun je in het Vaubanstadion (Waalvest 136) in Menen op ons kunstgrasveld GRATIS volgend kennismakingsprogramma bijwonen:

14.30u: verzamelen aan tribune Vaubanstadion
14.45u: proeftraining bestaande uit: balgevoel, balgewenning, technische oefeningen en het spelen van een wedstrijdvorm.
15.45u: einde van de trainingssessie + mogelijkheid tot het stellen van vragen.

Enkel voor kinderen geboren in 2014, 2013 en 2012.
Ben je ouder? Dan ben van harte welkom op onze Talentendag op woensdag 3 april.

 

FVW / Bron: KSCT Menen

Geplaatst op 11.03.2019

Vertelnacht in bibliotheek Lange Munte

Deze maand is het jeugdboekenmaand en dat laten wij bij Freinetschool De Baai niet zomaar passeren. We logeren op dinsdag 12 maart in de bibliotheek van De Lange Munte Kortrijk.

Er komen ouders voorlezen in kleine gezellige voorleestentjes en Kate Devuyck komt langs voor heus improvisatietheater. Het wordt een spannende avond en nacht voor de kindjes van het 1ste 2de en 3de leerjaar van Freinetschool De Baai.

Komen jullie eens langs? Het belooft spannend te worden
We beginnen er na schooltijd aan rond 17.00 uur !!!

 

FVW / Bron: Freinetschool De Baai

Geplaatst op 11.03.2019

Laatste lading namen met o.a. De Jeugd Van Tegenwoordig, Paul Michiels & Clement Peerens Explosition voor het gratis 2-daagse evenement Festival Aan Zee 2019!

De organisatie van het gratis strandfestival Festival aan Zee (27 en 28 april 2019) in De Panne maakt de laatste lading namen bekend met enkele indrukwekkende toppers: de Nederlandse rapformatie De Jeugd Van Tegenwoordig, legende Paul Michiels van Soulsister, The Clement Peerens Explosition, Omdat Het Kan Soundsystem en Ambrazar. Opmerkelijk: de groep De Jeugd Van Tegenwoordig speelt op Festival aan Zee hun enige Belgische voorjaarsfestival. Tijdens de zomerperiode staan ze exclusief op Pukkelpop. De eeuwig jonge Paul Michiels neemt de festivalbezoekers mee in zijn muzikale oeuvre en houdt zeker halt bij Soulsister. Verder is de line-up van de Belfius Beach Boutique, de tent met lokaal talent, volledig af. Op de affiche van het gratis familiefestival Festival aan Zee stonden al o.a. Laura Tesoro, Kapitein Winokio, 2 Fabiola, Shizzle Le Sauvage, OT en Mooneye.

De Nederlandse rapformatie De Jeugd Van Tegenwoordig is dé headliner van zaterdag 27 april 2019. Opmerkelijk: de groep speelt op Festival aan Zee hun enige Belgische voorjaarsfestival. Tijdens de zomerperiode staan ze exclusief op Pukkelpop. Bas Bron, Vjeze Fur, Willie Wartaal en Faberyayo zijn ons muzikaal gezien al meer dan tien jaar te slim af. Ieder album van De Jeugd Van Tegenwoordig is toonaangevend, levert hits en zorgt al vijftien jaar voor uitverkochte clubtours. Dat DJVT een fenomeen is, dat was duidelijk vanaf 'Watskeburt?!' (2004) te horen was op de radio. De single knalde binnen twee weken door naar de eerste plek van de hitlijsten en het woordenboek werd een woord rijker.

Inmiddels heeft DJVT alle zalen van Nederland en België plat gespeeld, op alle festivals gestaan en zingt het publiek graag hun radiohits mee: 'Sterrenstof', 'Get Spanish', 'Hollereer'... Vorig jaar leverde DJVT maar liefst twee albums af, hun zevende en achtste al. Op 'Luek' staat de heerlijke spellingsoefening 'Manon', op 'Anders (Different)' doen ze het soms eens in het Engels. Deze show van De Jeugd Van Tegenwoordig is voor veel mensen nu al hét feestje van 2019.

Levende legende Paul Michiels verdiende al in de jaren 80 zijn muzikale strepen op binnen- en buitenlandse podia met de succesvolle formatie Soulsister, samen met zijn
kompaan Jan Leyers. Monsterhits "The Way to Your Heart", "Through Before We Even Started" en "Tell Me What It Takes" kenden internationaal succes. Ook zijn
solonummers zitten in het algemene geheugen van het Vlaamse publiek. Daarom werd Paul Michiels in 2006 opgenomen in de Radio 2 Eregalerij voor een leven vol
muziek, twee jaar daarna werd "The Way to Your Heart" opgenomen in de Radio 2 Eregalerij van Vlaamse Klassiekers. In het VTM-programma "Liefde Voor Muziek"
blies hij iedereen omver met zijn prachtige stemgeluid. Op Festival aan Zee neemt de eeuwig jonge Paul Michiels je mee in zijn muzikale oeuvre, geruggesteund door een
fantasische live band.

Eindelijk komt het legendarische The Clement Peerens Explosition nog eens richting kust! Het tumultueuze trio bestaat uit de meesterlijke zanger en poëet Clement Peerens (AKA Hugo Matthysen), de wild wervelende bassist Aertbeliën Sylvain (AKA Ronny Mosuse) en de betoverende drumdiva Lady Dave (AKA Aram Van Ballaert). Deze parodiegroep ontstond in het iconische radioprogramma Het Leugenpaleis en dook regelmatig op in de spin-off tv-reeks Het Peulengaleis. Het trio heeft een gigantisch repertoire aan memorabele hits, vol diepgang en emotie. 'Vinde gij mijn gat', 'Boecht van Dunaldy', 'Boormachien'...

Er is niets dat het muzikaal wonderkind Omdat Het Kan Soundsystem niet kan of wil mixen. Met deze ingesteldheid werd hij bekroond tot resident DJ bij Studio Brussel tijdens de bekende filefuiven. Ook stond hij al op Rock Werchter en Camping Kitsch Club. Sinds kort kaapt hij met Average Rob de ether met het Stubru-programma
"Boitlyfe". Omdat Het Kan Soundsystem is "chaud".

Deze eigenzinnige Brugse knapen speelde vorig jaar in de Belfius Beach Boutique, op Festival aan Zee 2019 krijgen ze de eer om op te treden in de Mainstage.
Ambrazar bouwde een repertoire op van folkmuziek, gebaseerd op hun vriendschap, liefde voor muziek en enthousiasme. Door jarenlang te trainen in kroegen, cafés en concertzalen zijn ze helemaal op elkaar ingespeeld. Laat je meeslepen door deze Brugse wervelwind.

Line-up Belfius Beach Boutique volledig Festival aan Zee geeft loktaal talent kansen in de Belfius Beach Boutique. De podiumplekken werden bepaald via een wedstrijdparcours, opgezet door Dranoeter vzw en jeugddienst De Panne. Meer dan 150 bands, soloprojecten en DJ's schreven zich via de website Vi.be in! Van deze inzendingen selecteerde de deskundige jury 32 acts die doorgingen naar de 2 live preselecties in jeugdhuis De Planke (De Panne). Uiteindelijk zijn dit de winnaars die je tijdens Festival aan Zee 2019 aan het werk ziet op het podium in de Belfius Beach Boutique: Triple R, JLNTRX, Mendre, IBBS, Vulgar Vow, Juniper, The Flashbacks, Unlock Dialogue, Exception, The Black Gasolines, MAANBAR en West Corner Brass Band!

Bron: Festival Aan Zee 2019

Geplaatst op 11.03.2019

Ieperse dienstencentra organiseren kluscursussen voor beginners en alleenstaanden

Ze doen dat samen met 2 Ieperse technische scholen. Want techniek… voor de één is het een koud kunstje, voor de ander onbegonnen werk. Om aan de minder handigen onder ons een antwoord te bieden, organiseren Dienstencentra Ieper in samenwerking met de scholen Technisch Atheneum Ieper (KTA) en VTI Ieper gratis basiscursussen klussen voor iedereen (maar met extra aandacht voor alleenstaanden).Je leert er bijvoorbeeld een lekkende kraan repareren, hoe een zekeringskast werkt of hoe een handleiding in elkaar steekt. De cursussen worden ingedeeld in thema’s elektriciteit, sanitair, houtbewerking en eerste hulp bij autopech en het zijn leerlingen die de lessen geven!

Donderdag 14/03/2019 – 9.00-11.30u – VTI Ieper: eerste hulp bij autopech
Woensdag 20/03/2019 -9.00-11.30u – VTI Ieper: elektriciteit
Dinsdag 26/03/2019 – 12.50-15.30u – KTA Ieper: houtbewerking
Woensdag 27/03/2019 – 8.30-11.10u – KTA Ieper: elektriciteit

Meer info en inschrijvingen via dienstencentra Ieper – dienstencentra@ieper.be – 057/203.778 (LDC De Kersecorf) of 057/239.498 (LDC ’t Hofland). Vooraf inschrijven is noodzakelijk.

 

FVW / Bron: Stad Ieper

Geplaatst op 11.03.2019

Springontbijt en kleuteraperitief op zondag 17 maart in Basisschool Ter Molen

Basisschool Ter Molen Lauwe organiseert een openklas-moment op zondag 17 maart 2019. Van 8.30 tot 12.00 uur staan de kleuterjuffen en de directeur klaar in het kleuterblok om de ouders en hun peutertjes (geboren in 2017) te verwelkomen. Bovendien mogen die kleuters hun mandje komen vullen met eitjes! De ouders krijgen een hapje en een drankje tijdens het ‘kleuteraperitief’ en kunnen ondertussen al hun vragen stellen, de juffen hebben tijd om de nodige uitleg en tips te geven. 
Voor ouders met kinderen die volgend schooljaar voor het eerst naar school gaan is het niet altijd evident om een school te bezoeken en zo een keuze te maken. Ze hebben al een drukke agenda, overdag gaan werken en ‘s avonds zijn de scholen gesloten. Er kan natuurlijk ook altijd een afspraak gemaakt worden om naar de school te komen.
Wie ouders kent die nog op zoek zijn naar een school voor hun kind, dit is hun kans!

Er is ook de mogelijkheid om te ontbijten op school. Mits een kleine bijdrage (€7 voor volwassenen, €3 voor de kinderen) kunnen de aanwezigen genieten van een ontbijtbuffet geserveerd in de eetzaal van de school.

Inschrijven voor het ontbijt kan via het telefoonnummer 056/41 30 14 Basisschool GO! Ter Molen, Grote Molenstraat 113, Lauwe.

 

FVW / Bron: Basisschool Ter Molen

Geplaatst op 11.03.2019

De vierde editie van de succesvolle LEGO® expositie Rock That Block Waregem 2019 komt er weer aan!

Wie AFOLs UNITED (voorheen LCC) kent, weet dat elke expositie die wij organiseren, weer ietwat anders is. Wij trachten namelijk de bezoeker elke keer te verrassen met een heel nieuw aanbod aan activiteiten en bezienswaardigheden!

Dit jaar zullen wij een ‘community build’ neerpoten die jullie van je sokken zal blazen! Een oosters tafereel met enorm veel detail waar je dus uren kan naar kijken. Al onze leden namen deel aan dit bouwwerk. Iedereen maakte iets apart, wat we op de expo zullen samenvoegen tot 1 groot geheel!

Ook liefhebbers van minifiguren zullen dit jaar aan hun trekken komen, want we besteden we hier extra aandacht aan. Benieuwd naar resultaat? Kom zeker kijken en laat je onderdompelen in de wondere wereld van het gele mannetje…

DUPLO® viert zijn 50 e verjaardag en dat laten we niet zomaar voorbijgaan! Groot en klein kunnen genieten van een DUPLO lay-out van 2x6 meter groot! We dompelen jullie onder in de wondere wereld van de grote blokken voor de kleine handjes. Kijk en beleef, want voor de allerkleinsten (tot 4j) organiseert ToverBlokjes vzw een leuke activiteit, waarbij je een DUPLO geschenk krijgt na afloop. 
Ook de grotere kinderen kunnen deelnemen aan een reeks van leuke activiteiten, waarbij ze na afloop een LEGO geschenk ontvangen. Ben jij een echte avonturier? Neem dan zeker deel!

Gewoontegetrouw stellen onze leden en enkele internationale invités hun eigen creaties tentoon. Sets die je in de winkel kan kopen zal je tijdens de expositie niet zien, enkel eigen creaties! Stuk voor stuk pareltjes, waar uren werk en vaak ook duizenden blokjes in verwerkt zitten!

Kijken mag, aankomen niet… maar wie zelf wil bouwen kan dit jaar in première kennis maken met de gigantische LEGOTHEEK van ToverBlokjes vzw. Meer dan 120 LEGO sets staan ter beschikking voor het publiek om te bouwen. Wie deelneemt krijgt na afloop een LEGO geschenkje* mee naar huis. (*Zie voorwaarden ter plaatse) De LEGOTHEEK geeft een moment van rust en concentratie en de vrijwilligers van ToverBlokjes leggen jullie graag uit hoe zij door middel van LEGO kinderen in een kwetsbare situatie kunnen helpen. (www.toverblokjes.be
Wie zijn eigen fantasie de vrije loop wil laten, kan terecht in onze ruime DUPLO en LEGO speelhoek. Duizenden blokken zijn ter beschikking voor jong en oud.

Mama en papa kunnen terwijl genieten van een glaasje wijn of een heerlijk streekbiertje in de cafetaria. Kleine honger? ToverBlokjes verkoopt hot dogs voor haar goede doel! 
Ben je op zoek naar een leuk LEGO geschenk? Mis je nog een minifiguur in jouw collectie? Heb je nog losse onderdelen nodig voor jouw eigen creaties? Dit jaar zal er heel wat verkoop opgesteld zijn met verkopers uit België en zelfs van over de grens! Nieuw of tweedehands, voor elk wat wils! 
Wie graag kans wil maken op een leuke prijs, kan deelnemen aan onze tombola’s. Mooie prijzen en de opbrengsten gaan integraal naar ToverBlokjes vzw. 
Ook voor de scholen in Vlaanderen organiseren wij dit jaar een leuke uitdaging, waarbij een gigantisch pakket aan LEGO sets te winnen valt! Wil jouw school hier graag meer over weten, mail dan naar contact@afolsunited.com.

De zaal is gemakkelijk toegankelijk voor rolstoelgebruikers, de parking is gratis.

‘ Rock That Block WAREGEM 2019’ wordt ook dit jaar weer een enorm succes! We hopen jullie opnieuw talrijk te mogen verwelkomen!

Waar: 
OC Nieuwenhove – Kerkhofstraat 30; 8790 Waregem 
Inkom: 
3€ p.p. (vanaf 5 jaar)

 

FVW / Bron: Rock That Block

Geplaatst op 11.03.2019

Nieuwe interventiekledij voor Hulpverleningszone Fluvia, Post Menen

Hulpverleningszone Fluvia -Post Menen stelde zondagvoormiddag in aanwezigheid de postverantwoordelijke Kpt. Yves Dubois, burgemeester Eddy Lust, Voorzitter van de HVZ, dhr F. Benoit, de ZOCO maj. Frank Maertens, clusterofficier, lt D. Vandecaveye en de Secretaris van de HVZ, mevr Ellen Staelens de nieuwe interventiekledij voor.
"De kostprijs van deze kledij loopt al snel op tot 1000 euro/pak. Ze zijn heel wat comfortabeler, lichter en flexibeler dan de vorige pakken waardoor de brandweermannen meer bewegingsruimte hebben in hun pak." Aldus Kpt. Yves Dubois. Ongeveer 1 jaar geleden werden de brandweermannen ook voorzien van een nieuwe helm.

 
FVW / Foto FVW

Geplaatst op 11.03.2019

Gezinszoektocht in Sint-Medarduskerk Wervik

Op zondag 10 maart werd de nieuwe Weshoek KD’s voorgesteld doorToerisme Wervik. Dit gebeurde door middel van een gezinszoektocht in de Sint-Medarduskerk.

Een 43-tal deelnemers zakten af naar de monumentale Sint-Medarduskerk in Wervik waar enkele bijzondere figuren uit de kerkgeschiedenis, allen gekleed zoals het toen de gewoonte was in de kerk: zoals een priester met een zwarte soutane en zwarte bonnet, de ‘kerkpolitie’ met zijn zwarte lange jas met goudgalon, steekhoed en witte handschoenen, verhalen en mysteries opnieuw probeerden tot leven te brengen.

Kinderen tussen 8-12 jaar leerden er op een speelse manier het rijke verleden van de monumentale Sint-Medarduskerk kennen en onderweg kregen de (groot)ouders of begeleiders interessante weetjes over de kerk met kathedraalallures mee. Het bedehuis dat destijds al grote indruk maakte op de aartshertogen Albrecht en Isabella, herbergt vele mysteries... Zo konden ze onder meer vernemen wie Sint-Medardus was, wat de Beeldenstorm voor de Sint-Medarduskerk betekende, welke figuren er op de spreekstoel staan afgebeeld, wat de ‘kerkpolitie’ of orderbewaker deed, waarom de crypte in de volksmond ook de ‘baronkelder’ genoemd wordt en wat over de geruchten van ondergrondse tunnel naar het Kapittel?

 

FVW / Foto FVW

Geplaatst op 11.03.2019

Philippe Herreweghe krijgt ereteken Officier in de Leopoldsorde

Vandaag heeft minister van Cultuur Sven Gatz het ereteken van Officier in de Leopoldsorde van de Vlaamse Gemeenschap overhandigd aan Philippe Herreweghe. Deze hoogste onderscheiding wordt hem toegekend voor zijn grote verdiensten in de muziek, kunst en cultuur.

De Gentenaar staat bekend als de oprichter van het Collegium Vocale Gent in 1970. Hij zou nog tal van ensembles oprichten in binnen- en buitenland en specilialiseerde zich in gespecialiseerd in barok-, renaissance- en hedendaagse muziek. Hij is sinds 1997 als dirigent verbonden aan het Antwerp Symphony Ochestra (deFilhamonie) en veel gevraagd gastidirigent in toonaangevende Europese orkesten binnen en buiten Europa. In al die jaren bouwde Herreweghe een discografie op met meer dan 120 opnamen. Herreweghe werd tijdens zijn loopbaan sinds 1990 onderscheiden met tal van prijzen, eretekens en eredoctoraten.

Minister Sven Gatz: “Het is een grote eer het ereteken van Officier in de Leopoldsorde te mogen uitreiken aan Philippe Herreweghe. Hij is een van Vlaanderens grootste levende kunstenaars, een absoluut internationaal uithangbord van onze en de Europese cultuur.”

 

Bron: Kabinet Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz

Geplaatst op 11.03.2019
4211 artikelspagina's: 1 2 3 4 5 <<< 6 >>> 7 8 9 10 11 ... 422