Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Cursus bewegingsanimator 2015 te Blankenberge

WAT
Als bewegingsanimator laat je kinderen, tieners, jongeren, volwassenen of senioren op een veilige manier het plezier van sporten en bewegen ervaren.Op een enthousiaste wijze kan je recreatieve bewegingsactiviteiten animeren en begeleiden. Je kan flexibel en creatief je sportactiviteit aanpassen aan de diversiteit van de deelnemers. Het organiseren en promoten van kleine tot grote organisatievormen zoals tornooien en instuiven kan je toepassen in verschillende contexten o.a. recreatieve sportclub, gemeentelijke sportdienst, buurtsport, speelpleinen, … .
Voor wie?
De cursus is bedoeld voor iedereen die graag met mensen sportief aan de slag wil gaan, als vrijwilliger of vanuit een professioneel kader: sportpromotoren, begeleiders van recreatieve sportverenigingen, redders, sportkampbegeleiders van lokale of provinciale sportdienst, buurtsportmedewerkers, begeleiders van speelpleinwerkingen en jeugdverenigingen.Met het behalen van een diploma ‘bewegingsanimator’ ben je in staat om de sportieve organisatie waarvoor je werkt een kwalitatieve impuls te geven. Een voorwaarde is wel dat je minstens 17 jaar bent.
Wanneer? Van zondag 06/07/2015 t.e.m. vrijdag 11/07/2015
Prijs? 120 euro (+ eventuele internaatskosten) Deze cursus wordt in een internaatsformule aangeboden.
Hoe inschrijven? www.bloso.be/vts >Meld aan > bewegingsanimator > inschrijven
Meer info :Vlaamse Trainersschool - 02 209 47 21 - vts@bloso.be

Geplaatst op 09.01.2015

Dankbaar Vocaal Ensemble

Het Kortrijks Vocaal Ensemble kan met dankbaarheid terugblikken terug op een bijzonder succesvol 2014 met o.a. de unieke samenwerking met het internationaal befaamde barokorkest IL Fondamento o.l.v. Paul Dombrecht bij de creatie van de Lucas Passie van C. PH.E. Bach, de Pinksterconcerten in Kortrijk en Oekene, het optreden in Bozar Brussel naar aanleiding van Singing Brussels, het concert van 18 oktober met muziek van H. Schütz en J.S. Bach, de finale van het Koorfestival Brugge en de concerten van 27 en 28 december met terug Il Fondamento waarbij onze dirigent Wim Verdonck het dirigeerstokje van Paul Dombrecht mocht overnemen voor de 6de cantate uit het Weihnachtsoratorium.
Voor 2015 staan er ook een aantal mooie uitdagingen te wachten. Noteer nu alvast reeds volgende data: Zondag 29 maart: Via Urbis van Kurt Bikkembergs (datum nog onder voorbehoud, locatie te bepalen) Zaterdag 23 mei: Pinksterconcert met o.a. het Magnificat en de Missa in A-dur van J.S. Bach - Oekene Zondag 24 mei: namiddag – Pinksterconcert in Kortrijk Zaterdag 26 december: Messiah van G.F. Händel – Kortrijk Zondag 27 december: Messiah van G.F. Händel in Oekene Volg het Vocaal Ensemble op facebook https://nl-nl.facebook.com/Kortrijksvocaalensemble en via de website www.kortrijksvocaalensemble.be

Lieve wannyn

Geplaatst op 07.01.2015

Geplande snelheids-, alcohol- en drugscontroles door de politiediensten - weekend van 10 en 11 januari

Bijna elk weekend wordt de bevolking wakker geschud met een tragische balans van een resem zware verkeersongevallen. Niet zelden gaat het om auto-inzittenden die vooral in een weekendnacht als bestuurder of passagier zwaar gewond raken of zelfs het leven laten. De statistieken zijn duidelijk: de weekends blijven nog steeds de dodelijkste tol eisen. Op vraag van gouverneur Carl Decaluwé, die sterk begaan is met de verkeersveiligheid, organiseren de politiezones en de federale wegpolitie van West-Vlaanderen samen weekendcontroles tegen onaangepaste en overdreven snelheid en rijden onder invloed van alcohol of drugs. Hierbij gaat ook de nodige aandacht naar de derde prioriteit, namelijk de gordelplicht. Omdat een mix van handhaving en communicatie de beste resultaten oplevert, wordt telkens een deel van de geplande controles via de media aangekondigd. Hoewel de provincie West-Vlaanderen er in 2010 in geslaagd is het aantal dodelijke slachtoffers te halveren ten opzichte van het aantal van 2.000 (van 190 naar 93) is het noodzakelijk te blijven streven naar minder leed op onze wegen.
Voor het weekend van 10 en 11 januari zijn minstens 11 controles voorzien in volgende zones:
WEGPOLITIE WEST-VLAANDEREN
snelheidscontroles zonder onderschepping op zaterdag 10 januari 2015 op de E403 tussen Ardooie en Lichtervelde GRENSLEIE (Ledegem, Menen, Wevelgem)
alcoholcontroles VLAS (Kortrijk, Kuurne, Lendelede) alcohol- en drugscontroles GAVERS (Harelbeke en Deerlijk)
alcohol- en drugscontroles KNOKKE-HEIST/DAMME snelheidscontroles zonder onderschepping alcoholcontroles RIHO (Hooglede, Izegem, Roeselare) alcoholcontroles MIDOW (Dentergem, Ingelmunster, Meulebeke, Oostrozebeke, Wielsbeke) alcohol- en drugscontroles BREDENE/DE HAAN
alcohol- en drugscontroles KOUTER (Gistel, Ichtegem, Jabbeke, Oudenburg, Torhout)
alcoholcontroles OOSTENDE alcohol- en drugscontroles Voor alle duidelijkheid dient aangestipt te worden dat ook op andere plaatsen en in andere politiezones snelheids- en alcoholcontroles kunnen uitgevoerd worden tijdens het komend weekend.

Fanny Depijpere Dienst communicatie West-Vlaanderen

Geplaatst op 07.01.2015

Civiele Bescherming test elektronisch sirenenet op donderdag 8 januari

Op donderdag 8 januari zal tussen 11u45 en 13u15 de driemaandelijkse test van het elektronisch sirenenet worden uitgevoerd door de Algemene Directie van de Civiele Veiligheid. Alle toestellen die in de nucleaire en seveso-risicozones zijn opgesteld, worden op dat ogenblik geactiveerd vanuit de operationele eenheden van de Civiele Bescherming. Voor West-Vlaanderen is dat vanuit de Grote Wacht Jabbeke.
In West-Vlaanderen zullen 9 sirenes getest worden:
- Don Boscoschool, Buurtspoorwegstraat 10 in Bredene
- OCMW-bejaardentehuis Wackerbout, Duinenstraat 106 in Bredene
- Gevaertschool, Zandvoordedorpstraat 53 in Zandvoorde (Oostende)
- Stadhuis Oostende, Vindictivelaan 1 in Oostende
- Dr. Eduard Moreauxschool, Thomas van Loostraat 56 in Oostende
- NV Brenntag, Nijverheidslaan 38 in Deerlijk
- Sporthal ‘Ter Leie’, Hospitaalstraat in Lauwe
- LAR – Douaneloods, LAR-blok K3 in Rekkem
- Mc Bride, Paddevijverstraat 49 in Ieper
Op het moment van de test wordt door de elektronische sirene een alarmsignaal geproduceerd. Dit is een gemoduleerde huiltoon die na een korte onderbreking herhaald wordt. Na dit signaal weerklinkt uit de luidsprekers van de sirene de gesproken boodschap ‘proefsignaal’, voorafgegaan door een ding dong-geluid. De provinciale en lokale overheden werden reeds op de hoogte gebracht van deze test.
De bevolking kan van maandag 5 januari tot en met vrijdag 9 januari tussen 9 en 16 uur informatie over deze test bekomen op het gratis telefoonnummer 0800 94 113.

Fanny Depijpere - dienst communicatie West Vlaanderen

Geplaatst op 07.01.2015

De Kortrijkse nieuwjaarsdrink

Tijdens traditionele nieuwjaarsdrink van stad Kortrijk bracht de Burgemeester Vincent van Quickenborne zijn collega’s uit Moeskroen en Tourcoing mee. Er werd ook afscheid genomen van schepen Marc Lemaitre (SP.A) die vervangen wordt door Axel Weydts. Alle aanwezigen werden bedacht met gratis friet en een frisse pint of frisdrank.

De redaktie / Foto's : Bernard Decock

» Klik hier voor de foto's

Geplaatst op 07.01.2015
5084 artikelspagina's: 1 ... 499 500 501 502 503 504 505 506 507 508 <<< 509