Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf ťťn of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie verantwoordelijke Bernard Decock GSM - 0495 254 547
Voor een verslaggeving + foto bijdrage : Ives Devos - 0495 164 930

Ben je een natuurliefhebber? Zin om ons te helpen met onze amfibieŽnacties?

Kom dan naar onze infoavond Ieperse amfibieënacties op zaterdag 27 januari om 19u30 in Bezoekerscentrum De Palingbeek.

Vanaf half februari tot eind maart voelen salamanders, kikkers en padden het kriebelen. Ze ontwaken uit hun winterslaap en trekken naar de poelen om zich voort te planten. Vooral op zachte avonden met wat vochtig weer, kan de trek massaal zijn.
Wanneer een autoweg hun trekroute dwarst, sneuvelen er daarbij telkens weer honderden dieren. Om aan dit probleem te verhelpen, organiseert de stedelijke milieudienst al vele jaren overzetacties, samen met een 50-tal vrijwilligers. Het doel: zoveel mogelijk amfibieën op drukke oversteekplaatsen veilig overzetten.
Op een tiental plaatsen met massale amfibieëntrek in Ieper, Hollebeke, Zillebeke, Elverdinge en Vlamertinge worden er opvanginstallaties voorzien. De opgevangen amfibieën worden door de vrijwilligers overgezet naar een nabijgelegen waterpartij, waar ze veilig zijn.

(Nieuwe) medewerkers 'bijzonder in trek'!
Om deze acties mogelijk te maken, zoekt de milieudienst elk jaar voldoende natuurvrienden die willen meewerken. De overzetacties gaan door vanaf half februari tot begin april. Er wordt gewerkt met een beurtrol, waarbij elke vrijwilliger wekelijks één of meerdere beurten op zich neemt, ’s ochtends  of ’s avonds (na zonsondergang), op een afgesproken plaats.
Hoe meer medewerkers, hoe beter en prettiger we deze actie aankunnen. In koude periodes of bij zeer droog weer is er geen trek, en wordt de actie tijdelijk stopgezet.

Nieuwe medewerkers zijn altijd 'bijzonder in trek'!
Wie zich aangesproken voelt, is van harte welkom op de info- en startavond waar de afspraken gemaakt worden. Deze gaat door op zaterdag 27 januari 2018, om 19u30 in het Bezoekerscentrum De Palingbeek, Vaartstraat 7 in Zillebeke.

De toegang is gratis, iedereen is welkom. Wie interesse heeft kan ook steeds contact nemen met de dienst milieueducatie, Auris, Ter Waarde 1, 8900 Ieper.
Contactpersoon: Lieven Stubbe. Telefoon: 057/451 668, e-mail: lieven.stubbe@ieper.be
 
FVW / Foto FVW

Geplaatst op 09.01.2018

253 ton oorlogsmunitie opgehaald in 2017

De Dienst voor Opruiming en Vernietiging van Ontploffingstuigen (DOVO) heeft in 2017 opnieuw meer oorlogsmunitie opgehaald dan in 2016.

In totaal werd 253 ton oorlogsmunitie opgehaald, in 2016 was dat 222 ton en in 2015 220 ton. Sedert 2000 lag het aantal ton opgehaalde munitie slecht 6 x hoger met een uitschieter in 2006 waarbij DOVO in dat jaar 724 ton oorlogsmunitie ophaalde, wat niet betekent dat daarom meer projectielen werden opgehaald.

FVW / Bron Defensie

Geplaatst op 09.01.2018

Beeldhouwerk van Maurits Witdouck te Bissegem

 Op 22 mei 1988 werd op het Overbekeplein een beeldhouwwerk onthuld van Maurits Witdouck. Het werk is een schenking van het bedrijf Kerkhof-Grijspeerdt aan de Stad Kortrijk.
Door de heraanleg van het Overbekeplein werd een nieuwe locatie voor het kunstwerk gezocht. 
Op dinsdag 9 januari om 13 uur huldigtde het stadsbestuur de sculptuur in aan de ingang van OC De Troubadour in Bissegem.
 
Foto Bernard Decock : Bron seel Seynhaeve  dienst communicatie stad Kortrijk

Geplaatst op 09.01.2018

Hondenzwemming Sint-Baafs-Vijve door minister Gatz erkend als Vlaams Erfgoed

Vlaams minister van cultuur Sven Gatz heeft de Hondenzwemming in Sint-Baafs-Vijve (Wielsbeke) erkend als Vlaams Immaterieel Cultureel Erfgoed.

Dankzij die erkenning behoort het 167-jarige evenement nu tot het selecte clubje van tradities op de Inventaris Vlaanderen. De erkenning is de kers op de taart na de vele inspanningen die de vrijwilligers deden om de Hondenzwemming vanuit de traditie te vernieuwen.
 
De Hondenzwemming ontstond rond 1850 in het West-Vlaamse Sint-Baafs-Vijve. Elke tweede zondag van oktober zwemmen honden uit alle Vlaamse provincies tijdens een diervriendelijke wedstrijd over de oude Leie-arm aan het dorpsplein. De hoofdprijs is een zak hondenbrokken. Ondanks de eenvoud lokt het evenement elk jaar duizenden bezoekers. Het bestuur leverde de afgelopen jaren flink wat inspanningen om het evenement opnieuw op de kaart te zetten. Daarvoor werd onder andere ingezet op een eigentijdse communicatie met livestreaming en een grote focus op dierenwelzijn.
 
Het is dankzij die sterke inzet op dierenwelzijn dat Vlaams minister van Cultuur Sven Gatz – die het evenement in 2014 zelf bezocht - de Hondenzwemming als Vlaams Erfgoed heeft erkend. Vooral de proactieve doorlichting door GAIA op vraag van de organisatie, de gemaakte aanpassingen en de intentieverklaring rond dierenwelzijn konden op veel bijval rekenen. Ook de grote dynamiek, de verjonging en de brede gedragenheid speelden mee in het positief oordeel over de Hondenzwemming.
 
‘De erkenning tot Vlaams erfgoed is fantastisch en zelfs bijna waanzinnig’, zegt Bert De Smet, voortrekker van het erkenningsdossier. ‘Het is een heel mooie erkenning voor het vele werk dat alle vrijwilligers doen om de Hondenzwemming ook na 167 jaar actueel en succesvol te houden. We zijn echt fier en tegelijk ook erg dankbaar als bestuur dat de Hondenzwemming omwille van haar voorbeeldfunctie en dynamiek erkend werd als Vlaams erfgoed. Deze erkenning kon er alleen komen dankzij onze vele enthousiaste vrijwilligers en de goede samenwerking met alle partners, zoals het Centrum Agrarische Geschiedenis, het Sportimonium en GAIA.’

FVW / Bron: Bert De Smet
 
 

Geplaatst op 09.01.2018

Traxgo integreert de bedrijfssoftware van RIS in zijn kernactiviteiten

Om antwoord te bieden op de snel veranderende technologische omgeving onderstreept Traxgo zijn groeiambities door de integratie van de bedrijfssoftware van Real Internet Solutions (RIS) in zijn kernactiviteiten.

– Real Internet Solutions (RIS) legt zich toe op het ontwikkelen en aanbieden van bedrijfssoftware voor de private sector en specifieke software voor overheden (politie, brandweer).
– Traxgo, biedt als gespecialiseerde partner zijn platform aan voor het in realtime verzamelen, bewaken en verwerken van mobiele data op pc, tablet en smartphone.
Met de integratie zal Traxgo zijn klanten een unieke totaaloplossing kunnen aanbieden
Door hardware toepassingen worden gegevens verzameld op Traxgo’s eigen platform Trackerweb. De integratie van RIS maakt mogelijk dat via modulaire bedrijfssoftware alle informatie verder verwerkt kan worden in lijn met de behoeftes van de klant. De activiteiten worden 100% geïntegreerd binnen Traxgo. De continuïteit en stabiliteit voor het klantenbestand van beide bedrijven wordt op die manier gegarandeerd.
Kurt Ghekiere, bestuurder van RIS, komt het team versterken in de rol van sales & business development manager software. Samen met Bart Cappon, bedrijfsleider, Frederik Depuydt, sales & business development manager tracking en monitoring en Rudy Vuylsteke, consultant
vormen ze samen het managementteam.

Door de integratie van de medewerkers van RIS groeit het team van Traxgo op die manier naar 16 medewerkers met op operationeel vlak eigen softwareontwikkelaars, eigen service engineers en een eigen customer service ondersteund door interne marketing, verkoop en administratie.
Kurt Ghekiere: “De tracking en monitoring van Traxgo en de bedrijfssoftware van RIS zijn een logische uitbreiding van onze dienstverlening en werken versterkend door het aanbieden van een unieke totaaloplossing aan al onze klanten.”
Rudy Vuylsteke: “Onze organisatiestructuur, onze aanpak van marketing, verkoop en service zijn samen met onze technologische know-how de sleutelfactoren om verder snel te groeien onder het motto van de bedrijfswaarden resultaatgerichtheid, dienstverlening en respect.”

FVW / Bron: Traxgo
 

Geplaatst op 09.01.2018

3200 euro voor vzw Ontrafel

De dames van Viva - SVV Marke organiseerden op 10/12/'17 in het kader van de Warmste Week een Kerstshow van Madame Zaza Projects.

De integrale opbrengst ging naar vzw Ontrafel, een expertise- en begeleidingscentrum die kinderen en jongeren bijstaat in het verwerken van verlies, rouw of trauma.
Het bestuur ging deze week langs in het Begijnhof van Kortrijk en overhandigde fier een cheque van 3.200 euro aan de 3 therapeuten.

FVW / Bron: Viva - SVV Marke

Geplaatst op 09.01.2018

Geestig Gezond Sporten bij Sportgroep Vaste Vuist Lauwe

Sportgroep Vaste Vuist Lauwe / Danstheater Arte ondertekende het charter “Ook wij sporten geestig gezond”. Kinderen en jongeren met psychische kwetsbaarheden hebben net als hun leeftijdsgenoten het recht te bewegen en plezier te maken binnen het bestaande sportaanbod van de club.

Het charter werd ontworpen om deze kwetsbare groep kansen te geven en hen zonder oordeel welkom te bij sportgroep Vaste Vuist Lauwe.
Om zoveel mogelijk jongeren te motiveren moet sporten gewoon “leuk” zijn. Met het ondertekenen van het charter wil sportgroep Vaste Vuist Lauwe alle kinderen laten lachen, leren verliezen, frustraties dragen, elkaar helpen en plagen, ploeggeest en plezier voorop stellen. Vaste Vuist Lauwe beschikt al enkele jaren over een mooie groep G-sporters met een beperking. Met dit nieuwe charter wil de club personen met psychische problemen ook een plaats geven in het reguliere sportaanbod.

Voorzitter Defossez Dries: “Ik onderschreef het Charter Geestig Gezond Sporten omdat het voor mij belangrijk is om alle kinderen en jongeren gelijkwaardig te behandelen ongeacht achtergrond of psychologische bagage. Daarmee doorbreken we het taboe rond personen met psychische problemen in onze samenleving.“


FVW / Bron: Vaste Vuist Lauwe

Geplaatst op 09.01.2018

Duo Desimpelare start met muziekreeks

Naast een voordrachtenreeks, starten wij in seizoen 2017-2018 ook met een muziekreeks. Het laatste concert van deze reeks gaat door op  donderdag  8 februari 2018 met Duo Desimpelaere.

David en Erik Desimpelaere maken sinds hun prilste kindertijd samen muziek. De kruisbestuiving tussen deze twee verschillende muzikale persoonlijkheden is boeiend. De filosofische doordachtheid en creativiteit van Erik, de onstuimige passie voor de contrabas van David en hun open blik voor heel veel soorten muziek maken van hen reeds op deze jeugdige leeftijd een fascinerend duo. In 2013 brachten ze hun eerste CD ‘Reflections on a song’ uit bij label PHAEDRA. Deze CD bevat nooit eerder opgenomen Belgische kamermuziek voor contrabas en piano.

Tickets: € 5 voorverkoop, € 7 aan de deur. 056/240820 - oc.marke@kortrijk.be

FVW / Bron: OC Marke

Geplaatst op 09.01.2018

Meer dan 40 dansers op dansstage Danstheater Arte te Lauwe

Voor de zevende keer organiseerde danstheater Arte, de dansafdeling van Sportgroep Vaste Vuist Lauwe, een dansstage tijdens de kerstvakantie.

Dat vond plaats van 2 januari tot 5 januari in sporthal Ter Leie te Lauwe.
Zo’n 45 jongeren namen voor een week hun intrek in de danszaal en zetten deze week in het teken van dans. Jongeren tussen 6 en 14 jaar konden deelnemen. Verschillende dansstijlen kwamen aan bod. De jongeren kregen er een opleiding in moderne dans en jazzdans. Ook kregen ze een mix tussen jazz, funk en hiphop gedanst op moderne muziek.

Wie interesse heeft om ook te komen dansen bij danstheater Arte kan terecht op www.vastevuist.be of 0476/99.23.67

FVW / Bron: Vaste Vuist Lauwe

Geplaatst op 09.01.2018

Mesen verliest opnieuw ereburger

Op maandag 8 januari 2018 is Paddy HARTE, ere-burger van Mesen, op 86-jarige leeftijd overleden.

Paddy Harte was in Ierland gedurende 36 jaar (1961 – 1997) parlementslid, hij is ook een periode (1981 – 1982) staatssecretaris van Posterijen geweest.

Hij was, samen met Glen Barr, die op 24 oktober vorig jaar overleed, de initiatiefnemer voor de realisatie van het Iers Vredespark in Mesen, dat op 11 november 1998 werd ingehuldigd.

Paddy kreeg voor zijn gemeenschapswerk erkenning in Ierland en daarbuiten. In Mesen hangen de vlaggen halfstok als nagedachtenis aan de ere-burger.

 

FVW / Bron: Stad Mesen

Geplaatst op 09.01.2018
2709 artikelspagina's: 1 ... 3 4 5 6 7 <<< 8 >>> 9 10 11 12 13 ... 271