Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

St.-Pol Wervik Wordt openbaar verkocht

Het schepencollege van Wervik heeft drie weken geleden opdracht gegeven aan de notaris tot openbare verkoop van het pand St. Pol in de Duivenstraat (gelijkvloers + 1e verdieping). Het is nu wachten op de verdere initiatieven hiertoe van de notaris. "Wij hopen als stad op een concrete kandidaat om eindelijk invulling te geven aan dit pand. Er zijn ons reeds een aantal kandidaten bekend." Aldus schepen van Omgeving en Ruimte, Stadsvernieuwing, Wonen en Ondernemen Bert Verhaeghe (stadslijst).

Wat betreft de leegstand van handelszaken is het meest recente cijfer 11%." Dit ligt in de lijn van het gemiddelde in Vlaanderen."

"Er zijn in Wervik verschillende premies. De belangrijkste zijn de starterspremie en de gevelrenovatiepremie.
Wat betreft de starterspremie werden tussen 2013-2018 19 dossiers goedgekeurd. In 2018 werd in totaal een bedrag van 19.156,17 euro uitbetaald.
Wat betreft de gevelrenovatiepremie werden tussen 2013-2018 22 dossiers goedgekeurd. In 2018 ging dit om een bedrag van 19.464,11 euro." Besluit Bert Verhaeghe.

 

FVW / Foto FVW

Geplaatst op 07.03.2019

KV Kortrijk daagt basisschool Sint-Paulus uit

KV Kortrijk daagt basisschool Sint-Paulus Kortrijk uit! De school krijgt tijdens een thuiswedstrijd van KVK in de play-offs het volledige vak P ter beschikking indien het slaagt in vier uitdagingen: Maak een tifo van 10 meter om de kerels aan te moedigen - Zorg dat elke leerling 'Vis in de leie' mee kan zingen - Maak een filmpje waarin de school haar liefde voor KVK bekend maakt - Last but not least: haal de media met de acties!
Op die manier wil de voetbalclub haar steun geven aan het speelplaatsproject waar de school aan werkt en krijgen de kinderen en ouders van Sint-Paulus de kans om naar een voetbalmatch van KVK te gaan kijken. De school ziet dit natuurlijk helemaal zitten. Vis in de leie van Johny Turbo klinkt al door de gangen en op vrijdag 15 maart is het ook KVK-dag op school. 's Morgens trekken de kinderen in rood-wit naar een open training van KV Kortrijk en in de namiddag komen enkele spelers de school bezoeken.

 
FVW Bron: St.-Paulusschool

Geplaatst op 07.03.2019

Kortrijkse bibliotheekcollectie breidt fors uit

Het college keurde eind vorige maand de gunning voor de aankoop van de bibliotheekcollectie voor de komende vier jaar goed. Alles samen gaat het over een bedrag van € 740.000, gespreid over vier kalenderjaren.
Boekenwolf (strips) en Etiket (kinder- en jeugdboeken) zijn twee regionale aanbieders die het haalden. Daarnaast levert Muziek-al uit Aalter de komende twee jaar alle cd’s en dvd’s. De aankoop van volwassenenboeken gebeurt via een Europese aanbesteding waarvan het resultaat eind deze maand bekend zal zijn.

De aankoop van de bibliotheekcollectie is in handen van de verschillende experten van het team collectie, met Valerie Dekeyzer en Chris Vandenbroucke als sturende krachten. Daarnaast kan elke bibliotheekbezoeker ook zelf een aankoopsuggestie doen, online of aan de onthaalbalie.

Uit het recent gebruikersonderzoek van de VUB (2018) bij 107 Vlaamse openbare bibliotheken bleek dat bibliotheekbezoekers de aanwezigheid van nieuwe materialen en de fysieke collectie in de bibliotheek erg belangrijk vinden. Jaarlijks koopt de bibliotheek van Kortrijk bijna 24.000 nieuwe titels aan.

In combinatie met de literaire ontmoetingen in Het Penhuis, de maandelijkse voorleesuurtjes voor kleuters, het jeugdboekenfestival, MuziekBoutique, de boekenbeursbus en het Memento woordfestival Kortrijk op 15-16-17 maart zorgt de bibliotheek zo ook in 2019 voor een zeer gevarieerd aanbod.

Schepen Axel Ronse tipt: mijn favoriete jeugdboek: Pluk van de Petteflet.

De cijfers: 
volwassenenboeken: € 400.000
jeugdboeken: € 232.000
strips: € 48.000
audiovisuele materialen: € 60.000

Axel Ronse, schepen van Cultuur: “Wat ben ik trots om tijdens deze jeugdboekenmaand zo’n belangrijke investering te mogen aankondigen. Onze bib is een echte parel. Wist je dat we een collectie hebben van ruim 231 000 boeken, waarvan 109 850 jeugdboeken? En maar liefst 29 103 vinylplaten! Deze investering van 740.000 euro zorgt ervoor dat we de collectie permanent vernieuwen. Zo blijft het aanbod fris en gevarieerd en brengen we leesplezier voor iedereen.”

 
FVW / Bron: Stad Kortrijk

Geplaatst op 07.03.2019

In 't Klein Stadhuis steunt Vzw De Loods

In ’t Klein Stadhuis: Lekker tafelen in Ieper ten voordele van de kinderen van vzw De Loods.

De feestdagen liggen al enige tijd achter ons. Ook nu was het opnieuw een periode vol gezelligheid en warmte. Voor de kinderen en jongeren die vzw De Loods verblijven is dit echter niet vanzelfsprekend. Voor hen zijn dit vaak moeilijke weken die niet altijd even als feestelijk en gezellig worden ervaren. Door moeilijke thuissituaties konden 

velen onder hen de feestdagen namelijk niet thuis doorbrengen. Dat is ook de eigenaars van In ’t Klein Stadhuis uit Ieper niet ontgaan.

Speciaal om hen te steunen en een hart onder de riem te steken, wilden zij daarom een deel van hun maandomzet in december 2018 wegschenken ten voordele van de kinderen en de jongeren die in vzw De Loods verblijven. op donderdag 7 maart 2019 is werd er cheque overhandigd door In ’t Klein Stadhuis aan enkele jongeren en begeleiders van vzw De Loods. Met de opbrengst van deze unieke en warme actie, zorgen In ’t Klein Stadhuis en haar klanten er alvast voor dat er ook in 2019 tal van kampen, activiteiten en hobby’s zullen georganiseerd kunnen worden voor alle kinderen en jongeren die in vzw De Loods verblijven.

Vzw De Loods wil dan ook In ’t Klein Stadhuis en alle klanten die er in december 2018 zijn gaan, genieten van een lekkere hap, bedanken voor hun warme en broodnodige steun. Bedankt namens alle kinderen en jongeren die door vzw De Loods begeleid worden!

 

FVW / Foto FVW

Geplaatst op 07.03.2019

Op reis naar het (on)geluk – Jan De Deken

Jan De Deken, journalist, auteur maakte een wereldreis langs de (on) gelukkigste landen ter wereld - volgens bestaande geluksranglijstjes - en kwam tot verrassende conclusies. Voor zijn onderzoek ging hij diep: hij speelde een dakloze in Australië, experimenteerde met een hallucinogeen drankje, bezocht het Burning Man-festival in Nevada maar bovenal stelde hij heel veel vragen aan doodgewone mensen die hij tegenkwam. Is tevredenheid synoniem van geluk? Maakt welvaart gelukkig en armoede ongelukkig? Staat democratie garant voor geluk? Bepaalt een job hebben mee het geluk?
De verhalen die hij meebracht bundelde hij in het boek Melk, honing en kerosine. Boeiende verhalen die hij nu komt vertellen.

Wanneer: do 4 april 2019
Waar: cc De Schakel: Schakelstraat 8, 8790 Waregem
Uur: 14.30u – 16.30u
Spreker: Jan De Deken, journalist, buitenlandreportagemaker
Prijs: € 3

Organisatie: cc De Schakel
Partners: Poincaré, UPV

Tickets en info: www.ccdeschakel.be of 056 62 13 40

 

FVW / Bron: de Schakel

Geplaatst op 06.03.2019

Showband Calypso' wordt 'Calypso Performance Ensemble

Showband Calypso is reeds 34 jaar actief in de muziekwereld. Met hun specifieke stijl, gebaseerd op de Amerikaanse marchingband-stijl, hebben ze reeds menig harten veroverd in binnen- en buitenland. Jaarlijks treden ze op in parades, stoeten en taptoes en nemen ze deel aan diverse wedstrijden.

Calypso behaalde in 2018 een verdienstelijk tweede plaats op het Belgisch kampioenschap voor showkorpsen, georganiseerd door Vlamo. In Kerkrade (NL) behaalde Calypso als eerste Belgische korps ooit een finaleplaats op de ‘Drum Corps Europe Finals (DCE-finals)’, het Europese kampioenschap voor showkorpsen.
Calypso bouwt verder aan de toekomst en wil zichzelf blijven uitdagen. Wij willen flexibel kunnen inspelen op wat organisatoren en toeschouwers willen, maar ook op wat de leden voor ogen hebben. Het is belangrijk om te kunnen werken met de creativiteit en muzikaliteit van onze gedreven leden. De evenementensector kent nog heel wat facetten waar Calypso zich ‘in the picture’ kan stellen.

Om deze visie extra kracht bij te zetten, voeren wij een kleine naamswijziging door: 
‘Showband Calypso’ kent zijn doorstart als ‘Calypso Performance Ensemble’. 
De roepnaam zal uiteraard Calypso blijven, waarmee wij onze sterke punten uit de afgelopen 34 jaar willen behouden.

Er wordt meer gewerkt op projectbasis. De rode draad binnen onze vereniging blijft nog altijd het brengen van een show waar muziek en choreografie elkaar ontmoeten om het publiek optimaal te entertainen. Vanaf de zomer van 2019 wordt gewerkt aan een nieuwe showproductie waarmee wij in het voorjaar van 2020 het publiek opnieuw willen bekoren.

Afgelopen winter kon Calypso de visie van het projectmatig werken al concretiseren. Op één van de mooiste kerstmarkten van Europa in het Franse Reims werden moderne versies van kerstnummers gebracht. De muzikaliteit werd extra kracht bijgezet door de instrumenten te voorzien van prachtige led-verlichting. Iets wat op het internet viraal ging en al heel snel gedeeld werd door onze Amerikaanse instrumentenleverancier ‘System Blue’.

Op maandag 18/02/2019 werd Calypso uitgenodigd om deel te nemen aan de tv-opnames van het VRT-programma ‘Van Algemeen Nut’, gepresenteerd door Steven Van Herreweghe. Hierbij bracht Calypso de tv-tune van het programma ‘Op de koop toe’, waarbij hulde gebracht werd aan voormalig presentatrice Rita Van Neygen. Dergelijke optredens zorgen er voor dat onze leden zich op een heel leuke manier kunnen ontplooien als danser of muzikant.

Komende maanden zullen andere aspecten eveneens aan bod komen. Zo wil Calypso graag bouwen aan een indoor project waarbij onder andere colorguard hun eigen sterktes in de verf kunnen zetten in het winterguard circuit (nvdr. indoorwedstrijden specifiek voor colorguard). Voor het eerst wordt ook deelgenomen aan de ‘Rasteder Musikstage’, een showwedstrijd in Duitsland, waarbij Calypso zich opnieuw zal meten met Europese topkorpsen.

Wij willen ook onze thuisbasis trouw blijven. Op zaterdag 06/07/2019 organiseert Calypso Perfomance Ensemble, de 9e Internationale Taptoe in het gemeentepark te Zwevegem. Tal van Europese topkorpsen zullen er een spektakel brengen in kader van ‘Het jaar van de muziek’ en ‘Vlaanderen Feest’ (11-juli viering). Hierbij zijn wij partner voor de gemeente Zwevegem die het feestgevoel op zondag 07/07/2019 verder zet met een groots evenement voor en met alle Zwevegemse muziekverenigingen. 
Een nieuwe naam vraagt natuurlijk ook om een aangepast logo. Dit nieuwe logo werd ontworpen uit het buikgevoel van onze vereniging. Het symboliseert de weg waaraan Calypso wil bouwen. De ronde vorm van het logo verwijst naar de zon uit het logo van in de beginjaren. De vierkante blokjes verwijzen dan weer naar het bruisende talent uit de verschillende secties waarmee Calypso aan de slag wil gaan. Dit alles vormt de zeer herkenbare C van Calypso in het groene geheel, de kleur die Calypso de laatste jaren reeds typeerde.

Samengevat het nieuwe logo maakt het nieuwe verhaal helemaal compleet!

 

FVW / Bron: 

Showband Calypso

Geplaatst op 06.03.2019

Picknick voor het klimaat op 15 maart om 12.00u

Wil jij op 15 maart je steentje bijdragen tot de wereldwijde klimaatstaking maar is Brussel je te ver? Show you care, spaar kilometers uit en kom naar de Global Strike for Future-picknick op de Transfosite in Zwevegem!

Geef een duidelijk signaal dat klimaatvriendelijker leven kan: Kom met de fiets of te voet; breng je boterhammetjes mee in een brooddoos. Gooi je afval in de vuilbak of neem het terug mee. Wij bieden je een lokaal gebrouwen sapje aan.
Hou het klimaat koel en kom mee picknicken

 
FVW / Bron: Provinciedomein de Gavers

Geplaatst op 06.03.2019

Sportfanaten Annelies en Virgil openen op 30 maart hun uniek en exclusieve FitStudio

Annelies Valepyn en Virgil Ergo starten binnenkort met hun eigen ‘FitStudio’ in de Liebaardstraat 154 (Desselgem). Ze willen hun jarenlange passie voor sport en gezonde voeding delen met iedereen. Vanaf 30 maart kan je bij dit sportieve koppel terecht voor sport- & voedingsbegeleiding op maat, groepslessen, personal training en het unieke E-fit concept. Daarnaast is er ook nog een Fit Shop & Fit Bar waar je terecht kan voor een gezond ontbijt, lunch & snacks.

Tijdens het weekend van 30-31 Maart opent FitStudio de deuren in Desselgem. Dit doorlopend van 11.00 tot 16.00u op beide dagen. Je kan er gratis genieten van verschillende demo’s en smakelijke proevertjes. Enkele BV’s zijn er alvast bij zoals Miss België, Dimitri Vantomme & Eveline Cannoot. Daarnaast zijn er ook exclusieve openingsacties en leuke prijzen te winnen.

Wat FitStudio uniek maakt in de regio is ‘E-fit’. Met E-fit kan je in 20 minuten het resultaat behalen van 90 minuten gewone fitness. Dit via elektro impulsen die dieper inwerken op de spieren. Ideaal voor mensen met weinig tijd die snel resultaat willen boeken. Op 30 maart zal de oprichter van E-fit international ook aanwezig zijn, om FitStudio te bekronen als 100ste E-fit studio in de Benelux.

 

FVW / Bron: FitStudio

Geplaatst op 06.03.2019

Nieuwe vergunningsaanvraag gebedsruimte Harelbeke, buurt dient opnieuw beroep in

De Harelbeekse moslimgemeenschap ‘Bader’ blijft proberen om een geklasseerde villa aan de Kortrijksesteenweg om te bouwen tot moskee. Al voor de derde keer dienen de Harelbeekse moslims een vergunningsaanvraag in. Eerdere aanvragen werden geweigerd na een beroep door tientallen omwonenden.

Na de gemeenteraadsverkiezingen keurde het Harelbeekse stadsbestuur van sp.a-Groen en CD&V een nieuwe, derde aanvraag voor de functiewijziging van het handelspand tot moskee goed. Op het perceel, goed voor een totale oppervlakte van ruim 4.700 m², staat een ruime leegstaande villa die wordt omgevormd tot moskee. De villa werd, onder andere omwille van de fraai gesculpteerde pilasters, geklasseerd als bouwkundig erfgoed.

Tegen die beslissing van het stadsbestuur van Harelbeke tekenden de buurtbewoners beroep aan bij de provincie West-Vlaanderen. Het laatste beroep werd ondertekend door maar liefst 80 omwonenden. Ze worden op 23 april 2019 gehoord door de provincie.

“Nu het Vlaams Belang dankzij de kiezer opnieuw op de kaart staat in Zuid-West-Vlaanderen gaan wij met versterkte inzet het dossier van de Harelbeekse moskee opvolgen en bekampen in de provincie”, zegt Wouter Vermeersch kersvers provincieraadslid voor Vlaams Belang.
“Wij steunen de buurtbewoners in hun verzet. Er zijn te veel onduidelijkheden in het dossier. Wetten en regels worden met de voeten getreden. Wij willen ons erfgoed beschermen en deze villa vrijwaren. Van enige integratie door deze moskeegemeenschap is trouwens geen sprake gezien deze nooit ofte nimmer een erkenningsdossier heeft ingediend. Wij sluiten straatacties in de toekomst dan ook niet langer uit.”

"Ook op lokaal niveau, met onze vernieuwde fractie in de gemeenteraad van Harelbeke, gaan wij dit dossier verder opvolgen", zegt fractieleider Rik Vandenabeele van Vlaams Belang Harelbeke.

 

FVW / Foto FVW

Geplaatst op 06.03.2019

Met Steve Dejan heeft UNIZO Wervik een nieuwe voorzitter

Na vele mooie jaren geeft Bart Pauwelyn de fakkel door aan Steve Dejan. Als ondernemer staat hij dagelijks in de realiteit en houdt hij voortdurend de vinger aan de pols. “Daardoor besef ik zeer goed wat de noden en behoeften zijn van de-UNIZO leden.”
UNIZO Wervik heeft momenteel 110 leden met 12 actieve bestuursleden die zich dagelijks inzetten voor het ondernemerschap in Wervik.

Vorige maand nog organiseerde UNIZO Stad Wervik een sessie ‘Doe zaken met de Stad’.
Een jurist kwam spreken over de procedures die moeten gevolgd worden omtrent de wet op de overheidsopdrachten. De stad zelf gaf een toelichting over hun aankoopbeleid en de opdrachten die er zitten aan te komen.
Van 16 tot 23 maart is de eerste editie van de Week van de Wervikse Commerse, ondersteund door UNIZO. De lokale handelaars steken samen de handen uit mouwen. Klanten maken kans op een Wervikse kadobon ter waarde van 50 euro of 250 euro. Daarbovenop zijn er extra winstkansen op de Wervik pas.

Komende jaren wil de nieuwe UNIZO voorzitter Steve Dejan blijven bruggen bouwen tussen ondernemers, van handelaars tot KMO’s, via netwerkevents, bedrijfsbezoeken en infoavonden.

 

FVW / Bron: Unizo Wervik

Geplaatst op 06.03.2019
4211 artikelspagina's: 1 ... 4 5 6 7 8 <<< 9 >>> 10 11 12 13 14 ... 422