Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie & Verantwoordelijke uitgever: Bernard Decock
E-mail: zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com
Gsm: 0495 25 45 47

Toneelgilde Hogerop Wervik speelt Buenos dias Benidorm

Een klucht van Willy gilis in een regie van Leslie Kesteloot.

Dit jaar beslist de familie Van Neste om naar Spanje op vakantie te gaan. Ze boeken een prachtig appartement in Benidorm met alle nodige luxe en zicht op zee. Alé, dat denken ze toch…

Als blijkt dat ze op de 9de verdieping zitten en de lift kapot is, het toilet verstopt is en de airco niet werkt, wordt de pret al iets minder. Het bezoek van een aantal vurige Spanjaarden en een paar dieven die hun buit in het appartement willen verstoppen, zorgt uiteraard voor de nodige opschudding.

Kortom dit wordt voor de familie Van Neste een vakantie om nooit meer te vergeten…

 

FVW / Bron Hogerop Wervik

Geplaatst op 06.03.2019

Publieksmoment archeologische onderzoeken Wervik

In de Ooststraat te Wervik was er dinsdagnamiddag een publieksmoment naar aanleiding van de archeologische opzoekingen op de site waar binnenkort gestart wordt met de bouw van een woonzone met 48 woningen.

 

Na verwelkoming door schepen van Wonen, Omgeving en Ruimte Bert Verhaeghe, gaf Marie Lefere, projectverantwoordelijke archeoloog van Ruben Willaert bvba uitleg over de resultaten van het onderzoek tot op vandaag. 
Zoals te verwachten werden heel wat voorwerpen, potscherven en heel wat stukjes aardewerk gevonden afkomstig uit Noord-Frankrijk, maar ook uit de regio, wat nog maar eens bewijst dat er tijdens de Romeinse periode reeds bewoning was in Wervik. Het gaat voornamelijk om baksteentegels, een soort bord of schotel, maalstenen, maar ook 2 stukken brons afkomstig van een Romeinse spiegel en een Romeinse munt uit de periode Hadrianus. Er werd ook Romeins aardewerk Terra Sigillata gevonden

Daarnaast werd ook een opgevulde gracht gevonden, een poel, een loopgraaf (1m diepte, wellicht uit WO I), maar geen kogelresten of resten van wand of vloer loopgraaf. 
Er zijn ook een 4-tal waterputten gevonden met een diepte van 2,5 tot 3m, die nog verder moeten onderzocht worden. Daarnaast zijn er ook paalkuilen en een waterkuil gevonden met een diepte van ongeveer 1,8m. Daar zullen dan stalen worden van genomen (daden, kruiden, … ) om te onderzoeken hoe de structuur er vroeger moet uitgezien hebben. Tegen eind deze maand zouden de archeologische onderzoeken moeten afgerond zijn.

Groene woonzone Wervik
Op de site waar de archeologische opzoekingen momenteel bezig zijn bouwt Bouwonderneming Catteeu bvba uit Lo-Reninge binnenkort een prachtige woonzone met 48 woningen. De belangrijkste insteek is dat verschillende generaties hun weg naar deze woonzone vinden.

Door de centrale ligging en de school, winkels, sportfaciliteiten, openbaar vervoer e.d. vlakbij de woonzone wordt het er aangenaam en praktisch wonen.

Van de 48 entiteiten worden een aantal kangoeroewoningen gebouwd die aangepast zijn aan de noden van rolstoelgebruikers. Op die manier wordt het mogelijk om verschillende generaties binnen eenzelfde familie te huisvesten zonder dat de privacy van ieder gezin in het gedrang komt.

Met een eigen speelbos en veel groen zet Bouwonderneming Catteeu ook in op een kindvriendelijke en veilige omgeving. Zo zullen ook jonge gezinnen er hun nieuwe thuis vinden.

Bouwonderneming Catteeu bouwt de volledige woonzone met oog voor detail, voorzien van een kwalitatieve afwerking en met een focus op hedendaags comfort.

 

FVW / Foto FVW

Geplaatst op 05.03.2019

Gymnasten Vaste Vuist Lauwe plaatsen zich massaal voor provinciale finale

Afgelopen weekend vond in sporthal ‘De pionier’ in Wervik de eerste individuele provinciale voorronde artistieke gymnastiek dames en heren plaats op het niveau recre@ toestelturnen. Ondanks enkele afwezigheden konden bijna alle deelnemende gymnasten zich plaatsen voor de provinciale finale.
Na 1 voorrondewedstrijd zijn op enkele gymnasten na alle gymnasten vanSportgroep Vaste Vuist Lauwe vzw recre@ toestelturnen D-niveau geselecteerd voor de provinciale finale die doorgaat op zaterdag 25 mei in de splinternieuwe topturnhal te Lauwe. De gymnasten krijgen nog 2 kansen om zich te plaatsen. Dit op 16 en 17 maart in Oostkamp of op 27 en 28 april in Sint-Pieters-Leeuw. De trainers kunnen alvast terugkijken op een eerste geslaagde wedstrijd.

 

 

FVW / Bron: Vaste Vuist Lauwe

Geplaatst op 05.03.2019

Ontdek onze ondersteuning en beleef! Bezoek 'de branding' op Dag van de Zorg (zo 17/03 - 10.00 tot 17.00u)

'de branding' ondersteunt volwassenen met een beperking op vlak van wonen, werken, beleven en groeien. Hoe we dat doen, ontdek je op Dag van de Zorg tijdens een actieve, gezinsvriendelijke rondleiding in de Ringlaan 30 Heule.

‘de branding’ staat garant voor warme zorg. En dat kan je zelf ervaren tijdens onze opendeur op zondag 17 maart! Je ontdekt onze waaier aan dagbesteding, krijgt meer uitleg over onze ateliers, en laten je vooral ook beleven: speel op het interactief projectiesysteem Omivista, leef je uit op het bewegingsparcours, proef van geblixte voeding, geniet van onze snoezeltuin, ervaar het belevingstheater en zoveel méér...

We geven je ook een goed zicht op ons uitgebreid woningaanbod voor mensen met een beperking. Naast een overzicht aan alle woningen, tonen we aan de hand van korte filmpjes hoe het er in onze woningen aan toe gaat. Met onze elektrische huifkar leiden we je langs de unieke nieuwbouwwoning voor mensen met moeilijk begrijpbaar gedrag (startdatum januari 2020) tot aan één van onze woningen in de Vlaanderenstraat, waar de woonbegeleidster en de bewoners je van harte ontvangen voor een woordje uitleg.

Heb je interesse in een job bij De branding waak vzw, of ben je op zoek naar een stageplaats of vrijwilligerswerk? Laat dan van je horen op onze jobstand.

Op het einde van de rondleiding bieden we graag nog een drankje aan, is er ruimte voor vragen of kan je nog even napraten.

Dag van de Zorg is een unieke kans om onze werking te ontdekken. Voor mensen die op zoek zijn naar ondersteuning of naar een oplossing voor hun zorgvraag, is die dag een ideale gelegenheid om ons vrijblijvend te bezoeken. Maar ook voor andere geïnteresseerden en nieuwsgierigen is dit een leuke, gezinsvriendelijke gelegenheid om 'de branding' beter te leren kennen. De rondleiding is absoluut kindvriendelijk, dus breng zeker de kroost mee!

 

FVW / Bron: De Branding

Geplaatst op 05.03.2019

Op 27 maart komt Jan De Cock vertellen over zijn opsluiting in een Congolese cel

Jan De Cock liet zich in 2001-2002 vrijwillig opsluiten om aan den lijve te ondervinden hoe mannen en vrouwen achter de tralies leven. In 2015 zat hij zelfs een maand lang in een Congolese cel. In 2012
ging De Cock weer op pad om te gaan logeren bij slachtoffers die het laatste woord niet aan de haat hebben gelaten en soms zelf tot verzoening zijn gekomen.
Over al die ervaringen schreef hij drie boeken: ‘Hotel Prison’, ‘De kelders van Congo’ en ‘Hotel Pardon’. In deze lezing vertelt hij uitgebreid over zijn ervaringen.

I.k.v. Voordrachtenreeks Marke i.s.m. werkgroep Voordrachtenreeks.
De werkgroep voordrachtenreeks bestaat uit Gezinsbond, Wereldwerkgroep 11.11.11., SVV, CC Linx+, Tuinhier, Cirkant, Davidsfonds, Markant, KVLV, Ouderraad Open Groene, VCSM, Rodenburg,
Kinderland en Don Bosco.

woensdag 27 maart om 20u in OC Marke
voordracht
vvk € 5 / add € 7

FVW / Foto Jan DC

Geplaatst op 05.03.2019

Een hartelijke her-ontmoeting na 20 jaar….

Op vrijdag 22/02 bracht kunstenaar Klaus Verscheure na 20 jaar opnieuw een bezoek aan Beschut Wonen Eigen Woonst te Menen. In 1997 leerde Klaus Eigen Woonst kennen via project 21 (‘Welzijn en kunst ontmoeten elkaar’). Het was vooral de nieuwsgierigheid in de psychiatrie die Klaus voor Eigen Woonst deed kiezen. Binnen het project toen had Klaus een gesprek met 5 bewoners. Bij hun verhaal werden de handen gefilmd. Nadien werd wat was blijven hangen uit het verhaal, getekend of geschilderd. 
Klaus Verscheure en Eigen Woonst maakten intussen een grondige evolutie.

De her-ontmoeting kwam er eerder toevallig. De burelenruimtes binnen EW werden recent opgefrist en er werd gezocht naar een gepaste decoratie voor de inkomhall. Zo werden de werken terug bijeengebracht en kregen ze er een centrale plaats. Via opzoekingswerk naar de kunstenaar, ging de bal aan het rollen. Het was vooral Dr. Dimitri Beke, verantwoordelijk psychiater van EW én kunstliefhebber, die hoopte op een reünie met de artiest. Eigen Woonst was meer dan blij dat Klaus hierop inging.

Klaus Verscheure noemt zichzelf een chroniqueur. Zijn schilderijen en video’s zijn dagboekaantekeningen. Het zijn geborstelde impressies van nieuwsflarden, van internetfragmenten en van ervaringen op locatie. De schilderijen zijn een statement. Het zijn affiches van plaatsen met paradijselijke namen zoals ‘Guantanamo Bay’ of ‘Gaza Beach’. Alleen krijgen we hier meteen in ons gezicht geslingerd dat er behalve de naam, niks meer rest van dat paradijs.

Beschut Wonen Eigen Woonst neemt op 17/03 deel aan ‘Dag van de zorg’. De dienst en de werking worden voorgesteld van 10.00-17.00 uur.

 

FVW / Bron: Stad Menen

Geplaatst op 05.03.2019

Rotary Club Waregem presenteert Gabriel Rios op vrijdag 22 maart in Expo Waregem

Sedert meer dan 42 jaar brengt Rotary Club Waregem jaarlijks een klassiek concert, meestal in samenwerking met het Nationaal Orkest van België. Uitzonderlijk in 2017 werd een concert met Ozark Henry gebracht voor een ruimer publiek gevolgd door een after-party Omwille van het daverende succes, ook naar jongeren toe, werd beslist om er een tweejaarlijks hedendaags event van te maken.
Voor de editie 2019 zal de Puerto Ricaanse zanger en gitarist Gabriel Rios een concert brengen in de expo van Waregem. De expressieve stem van Rios is fascinerend. Hij bespeelt zijn gitaar met een strak ritme en sterke dynamiek. Songs van zacht en subtiel, tot sterk en heftig.

Het belooft een adembenemend concert te worden.
Na het concert volgt er een after-party met de Green Onions. Een after-party met niet minder dan 1500 enthousiastelingen die allen zullen genieten van deze uitzonderlijke muzikale avond dit tot in de vroege uurtjes.
Hierbij wens ik tevens alle sponsors te danken voor hun onmisbare bijdrage tot het welslagen van dit event ten voordele van een Puerto Ricaans project van Gabriel Rios alsook de sociale werken van de Rotary.

 

FVW / Foto FVW

Geplaatst op 05.03.2019

Stad Kortrijk bereikt akkoord over conflictvrij groen voor fietsers op Kruispunt Pottelberg

Voor het volledige kruispunt Pottelberg met Condédreef wordt conflictvrij groen licht voor de fietsers voorzien, gescheiden van het autoverkeer.

Bij de heraanleg van de Pottelberg werd reeds een aparte fietsfase voorzien voor de fietsers op de as N43 Aalbeeksesteenweg-Pottelberg . Nu wordt dus ook conflictvrije fietspassage gegarandeerd voor de fietsers op de as Condédreef-Burg. Felix de Bethunelaan.

Schepen Axel Weydts: Op vraag van Stad Kortrijk worden door het Agentschap Wegen en Verkeer, beheerder van het kruispunt, drukknoppen voorzien specifiek voor de fietsers om een conflictvrije groenfase te krijgen net voor de groenfase voor het gemotoriseerd verkeer.

Vierkant groen wordt op vandaag voorlopig niet geïmplementeerd door het Agentschap van Wegen en verkeer omwille van het ontbreken van een wettelijk kader. Als stad Kortrijk blijven wij echter voorstander van dit principe en zullen dan ook vragen om vierkant groen te implementeren zodra er een wettelijk kader is.

 

FVW / Foto FVW

Geplaatst op 05.03.2019

Schitterende seizoenstart voor meisjes toestelturnen Vaste Vuist Lauwe

Afgelopen weekend was het eindelijk de beurt aan de A- en B-ploeg Toestelturnen Meisjes Vaste Vuist Lauwe om hun wedstrijdpak aan te trekken.

Op zaterdag mochten de oudste gymnasten (B16+) de spits afbijten. Anke Dejonghe startte met een mooie balkoefening. Tine Depickere toonde een knappe vloeroefening. Beiden hadden ook een iets minder toestel. Niki Delporte turnde over de gehele lijn een stabiele wedstrijd, nu de moeilijkheid wat opkrikken.

Noa Vantomme (B12) kwam in een late avondwedstrijd aan de beurt en dat deed ze schitterend! Op bijna ieder toestel toonde ze een nieuw element en mooie afwerking. Ze werd hiermee eerste in het open klassement met een knappe voorsprong.

Op zondagmorgen kwam Katlijn Vlaeminck (A10) in actie. Ze turnde enkel op brug en balk wegens een voetblessure. Geen volledige wedstrijd, maar wel een knaller van een brugoefening. Daarna toonden Lou De Rudder en Emme Dhelft heel mooie oefeningen. Hun harde werk op training in de nieuwe turnzaal wordt beloond met respectievelijk een gouden en zilveren medaille in de categorie B10.

Het weekend werd goed afgesloten door de meisjes B11. Nine Gore (aangesloten bij KIT Ieper, maar traint bij VVL) turnde foutloos en kaapte de eerste plaats weg op 66 deelneemsters. Gitta D’Hooghe maakte een val aan balk, maar werkte voor de rest zeer netjes en behaalde een 5e plaats. Bij Julie Stragier zag je wat meer stress, maar ze herpakte zich goed en werd verdienstelijk 24e.

 
FVW / Bron: vaste Vuist Lauwe

Geplaatst op 05.03.2019

Vorig week-end was er het VK Team & Pair - Boccia in Brasschaat

Slechts Pieter Verlinden kon deelnemen aan dit kampioenschap, Nico Verstraete en Dimitri Vansteenkiste moesten verstek geven.

Vanuit SOMIVAL kon dus noch een pair noch een teamopstelling aan de start komen.

Met Pieter Celissen van Wapper kon De Pieter van Somival een pair vormen.

Zij behaalden zilver zodat er dan nog een medaille door SOMIVAL werd behaald.

(foto van de twee Pieters samen met de begeleidende papa's.)

 

FVW / Bron Somival

Geplaatst op 05.03.2019
4211 artikelspagina's: 1 ... 5 6 7 8 9 <<< 10 >>> 11 12 13 14 15 ... 422