Onafhankelijke digitale krant voor Zuid-West-Vlaanderen

Zoeken

Uw reclame op deze site
voor slechts 0,70 per dag
Alle info: klik hier

Welkom

Gratis plaatsen wij uw foto('s) op deze site met de daarbijhorende tekst,voor verenigingen, sportclubs, diverse bijeenkomsten, familie gebeurtenissen, optredens, stads activiteiten enz...

Iedereen kan ook zelf één of meerdere foto's in hoge resolutie met een daarbij horende tekst van zijn of haar vereniging sportclub enz... zoals hierboven vermeld opsturen naar : zuid.west.vlaamsemedia@gmail.com.

Contact Redactie verantwoordelijke Bernard Decock GSM - 0495 254 547
Voor een verslaggeving + foto bijdrage : Ives Devos - 0495 164 930

Jaagpad op rechteroever afgesloten voor bouw nieuwe kaaimuur t.h.v. Leiesas Waregem

Ter hoogte van het veevoederbedrijf Leievoeders in St.-Eloois-Vijve wordt vanaf maandag 8 januari gestart met de bouw van een nieuwe kaaimuur.

Om het traject tussen Seine en Schelde geschikt te maken voor grotere vaartuigen, moeten heel wat aanpassingen gebeuren. Zo wordt het bruikbare deel van de vaarweg een meter verdiept. Door deze verdieping zijn sommige waterbouwkundige constructies, zoals de huidige kaaimuur van Leievoeders nv, niet langer stabiel en daarom worden ze vernieuwd.
Tijdens de werken wordt het jaagpad afgesloten. Fietsers en voetgangers kunnen in beide richtingen een omleiding volgen langs de Emiel Clausstraat. De omleiding zal duren tot begin oktober 2018.

Nieuwe sluis

De werken in Sint-Baafs-Vijve maken deel uit van het binnenvaartproject Seine Schelde Vlaanderen, dat steun geniet van de Europese Unie. Het project wil van de binnenvaart een sterker alternatief maken voor goederenvervoer op de weg. Meer binnenvaart betekent minder drukke wegen, meer veiligheid en een schoner milieu. De huidige sluis in Sint-Baafs-Vijve is te klein voor het verwachte scheepvaartverkeer en voor grote duwkonvooien en dus wordt er een nieuwe, grotere sluis gebouwd. De werken voor de bouw van de nieuwe sluis starten rond de zomer van 2018.

FVW / Foto FVW
 

Geplaatst op 06.01.2018

Engie Electrabel doet een beroep op Cozie

Ongenae wordt Cozie, uw vertrouwde team onder een andere naam.
De klanten van Ongenae klanten blijven het hart van deze nieuwe  onderneming.   Daarom  breiden ze hun  diensten uit  samen met Cozie leggen ze de focus op duurzame energie-oplossingen. Maar ook zal Cozie  instaan voor onderhouden en herstellingen zal u nog steeds een beroep doen op hun   ervaren technici van Ongenae . Met Cozie, willen ze nog efficiënter en sneller van dienst zijn, in Vlaanderen én Wallonië.
 

Verwarming

Cozie beschikt over 75 jaar ervaring in energieoplossingen voor particulieren en bedrijven. Hun  experten worden voortdurend bijgeschoold en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken. 

Zonnepanelen

Voor de installatie van zonnepanelen werkt Cozie  samen met Sungevity. Zij staan garant voor een snelle en kwaliteitsvolle aanpak, waar door middel van high-end software en satellietbeelden een 3D beeld van uw woning wordt uitgetekend. Vervolgens wordt uw energieproductie berekend en weet u precies hoeveel u investeert en wat u ervoor terugkrijgt. 

Isolatie

Voor Isolatie werken Cozie  samen met een specialist die kan terugblikken op 40 jaar ervaring en die is uitgegroeid tot de Europese marktleider voor isolatie.

Cozie Homefit

Met deze dienst bieden wij u een twee-staps energierenovatie advies aan. Door deze  exclusieve samenwerking met EnergyVille en Vito. heeft Cozie   de mogelijkheid om technologische innovatie van hen te combineren met expertise van ons.
Zo kan i"edereen  op de meest eenvoudige manier een overzicht krijgen waaraan uw woning het meeste nood heeft.
Cozie streeft ernaar om hun  administratie te optimaliseren en ie"dereen  ten allen tijden zelf toegang te verschaffen tot hun eigen  documenten zodat Cozie  meer tijd en middelen kan overhouden om iedereen  persoonlijk te begeleiden.
Bij Cozie trachten ze  zoveel mogelijk contacten via dezelfde coach te laten verlopen zodat men niet steeds opnieuw uw verhaal dient te vertellen en uw vragen of problemen snel en efficient worden afgehandeld.
 

Comfort, rendabiliteit & duurzaamheid

Comfort, rendabiliteit en energie duurzaamheid in de particuliere huizenmarkt daar gaan we voor. Via  nieuwe aanpak van Cozie  in de markt met hun  technische expertise willen ze  samen metiedereen  een positieve bijdrage leveren aan het energieverbruik in de wereld van morgen. Alle producten die ze aanbieden passen in hun  visie. Technologische vernieuwing en groene energie zijn een belangrijk onderdeel in  aanbod van Cozie
 

Vestigingen

Cozie wilt u niet enkel kwaliteitsvol advies geven, ook zij staan  in voor een vlekkeloze uitvoering ervan. Om dit doel te bereiken zal Cozie meerdere vestigingen ambiëren om u snel van dienst te kunnen zijn.  
Cozie heeft met de overname van Ongenae  nu reeds 97 werknemers in dienst die in Oost en West-Vlaanderen en Vlaams Brabant hun actieterein hebben. De bedoeling van Cozie is  uit te breiden over  het hele land tot duizend werknemers ,die dan bij particulieren aan huis komenvoor onder meer verwarmingsketels of warmte pompen.
·Gent | Oktrooiplein 1 | Bus201 | 9000 GENT
·Marke, Kortrijk | Torkonjestraat 21F | 8510 MARKE
·Blankenberge | De Smet de Naeyerlaan 69 | 8370 BLANKENBERG  
Voor de redactie  : Bernard Decock  
 
 
 

Geplaatst op 06.01.2018

BE-Alertsysteem voor het eerst gebruikt

In het kader van het aangekondigde stormweer werd gisteren in Blankenberge voor het eerst gebruik gemaakt van het nieuwe BE-Alertsysteem.

Via dit platform ontvangen geregistreerde gebruikers een SMS bij noodsituaties. Sinds april 2017 tekende het stadsbestuur in op dit systeem van het federaal crisiscentrum, dat nu voor het eerst werd geactiveerd.
Burgemeester Ivan De Clerck: “Het is een snelle en efficiënte manier om met de bevolking te communiceren in noodsituaties. In totaal kregen 673 personen de waarschuwing om de nodige voorzorgen te nemen in functie van de aangekondigde zware regenval en storm met hevige rukwinden. Ook het noodnummer 1722 kon op deze manier nogmaals gecommuniceerd worden”.
Wie nog niet geregistreerd is, kan dat nog steeds doen via www.be-alert.be. Na een korte inschrijving wordt je in de toekomst automatisch geïnformeerd in geval van noodsituaties.

FVW / Bron: Stad Blankenberge

Geplaatst op 05.01.2018

Zandkliffen door storm

De storm die dinsdag op woensdag over ons land trok heeft opnieuw geleid tot hoge zandkliffen aan onze kust.

Voor Natuurpunt is het duidelijk: de huidige aanpak om de kustlijn te beschermen tegen de zee, begint te falen. De vereniging pleit voor een natuurlijke, dynamische kustlijn die ons beter zal beschermen tegen stormen én die ook ruimte zal geven aan zeehonden en broedende sternen.
Op 14 januari 2017 werd onze kust eveneens getroffen door een storm Dieter waarbij de opeenvolging van hoge waterstanden voor aanzienlijke schade zorgde aan onze stranden. Er ontstonden kliffen van 2 meter tot zelfs 4 meter hoog op plaatsen waar de zee de natuurlijke duinvoet bereikt.

1.524.000 kubieke meter zand

In nauwe samenwerking met de afdeling Maritieme Toegang van het Departement Mobiliteit en Openbare Werken werd na de winter vorig jaar in totaal maar liefst 1.524.000 kubieke meter zand opgespoten, goed voor zo'n 15 miljoen euro. Al dat zand is opnieuw weggespoeld.
"Het is de hoogste tijd om een alternatief uit te werken, dat de natuur inschakelt om ons te beschermen tegen de gevolgen van het ontwricht klimaat. In natuurlijke omstandigheden nemen de zee en de wind het zand mee, en herverdelen ze het over de zeebodem, het strand en de duinen. Tijdens de winter is er meer erosie en in de zomer meer aangroei. Maar dat proces kan alleen werken als het zand ook richting land kan bewegen en nieuwe duinen kan vormen. Zo ontstaat een natuurlijke barrière tegen stormen." Aldus Lieven De Schamphelaere, voorzitter van Natuurpunt.

FVW / Foto FVW

Geplaatst op 05.01.2018

Update incident torenkraan

Vanaf vandaag is de Franslaan te Nieuwpoort opnieuw open in beide richtingen.

De perimeter rond de getroffen site werd herbekeken en ziet er vanaf vandaag als volgt uit:
De Meeuwenlaan is afgesloten vanaf de Franslaan tot aan de Albert I-Laan met uitzondering van de inrit van garage van Residentie Morgenzon (kant Albert I-laan). De inrit van de parking van Residentie Morgenzon in de Franslaan blijft onbereikbaar. Ook de parkings ter hoogte van Residentie Mosselbank zijn volledig afgezet tot aan de eerste ingang van deze residentie.
Enkele parkings in de Franslaan ter hoogte van Residentie Nereïden zijn nog steeds afgesloten en dit indien er nog brokstukken naar beneden zouden vallen. De in- en uitrit van de parking Nereïden in de Franslaan zijn wel terug open.

Maandag 8 januari starten er verschillende privé-aannemers met de schadebeperkende herstellingswerken aan Residenties Morgenzon en Mosselbank.

FVW / Foto FVW
 

Geplaatst op 04.01.2018

Crisiscentrum test elektronisch sirenenet op donderdag 4 januari 2018

Op donderdag 4 januari 2018 zal de driemaandelijkse test van het elektronisch sirenenet worden uitgevoerd door het Crisiscentrum van Binnenlandse Zaken. Deze sirenes zullen tussen 11u45 en 13u15 worden geactiveerd.
 
In West-Vlaanderen worden vanuit de Civiele Bescherming in Jabbeke 10 sirenes  getest in Bredene [1], Oostende [2], Deerlijk [3], Menen [4], Ieper [5] en Roeselare [6].
 
Tijdens deze test zal de sirene een luid alarmsignaal geven. Dit is een gemoduleerde huiltoon die na een korte periode herhaald wordt. Na dit signaal zal uit de luidsprekers van de sirene de gesproken boodschap “proefsignaal” weerklinken, voorafgegaan door een “ding dong” geluid.
De provinciale en lokale overheden werden reeds op de hoogte gebracht van deze test.
 
Voor meer informatie kan men terecht op de website van het Crisiscentrum (www.crisiscentrum.be/Crisisbeheer/Crisiscommunicatie/Alarmeringvandebevolking).
De resultaten van de sirenetesten worden in de late namiddag ook op deze website gepubliceerd.
Voor eventuele reacties en/of verdere vragen naar aanleiding van deze sireneproeven kan iedereen altijd terecht op het e-mail adres alerte@ibz.fgov.be .
Bovendien zal vanaf maandag 1 januari tot en met vrijdag 5 januari 2018 van 9u tot 16u, het gratis telefoonnummer 0800 94 113 ter beschikking staan van de bevolking voor bijkomende inlichtingen.
 
FVW / Bron: Provincie West-Vlaanderen
 

Geplaatst op 03.01.2018

100 kleuters op kleutersportkamp Vaste Vuist Lauwe

In de kerstvakantie organiseerde sportgroep Vaste Vuist Lauwe 4 sportkampen, waaronder een kleutersportkamp.

Zo’n 100 kleuters schreven zich in voor de tweede week van de kerstvakantie en konden genieten van het uitgebreide sportaanbod van de club. De inhoud werd aangepast aan de leeftijd van de deelnemers. Dit kamp bevatte zowel bewegingsspelen als turnen, dans en omnibalsport. Door het grote succes van de verschillende sportkampen komt er een vervolg in de krokusvakantie en paasvakantie.
Meer info op de website www.vastevuist.be of secretariaatvastevuist@skynet.be


FVW / Bron: Vaste Vuist Lauwe

Geplaatst op 03.01.2018

West-Vlaamse vzw Boeta krijgt steun van het Torfsfonds

Voor schoenen moet je bij Torfs zijn, maar wist u ook dat zij jaarlijks meer dan 250.000 euro besteden aan goede doelen in het Noorden en het Zuiden?

Vzw Boeta werd uit honderden projecten geselecteerd voor het Torfsfonds en krijgt zo 1.000 euro toegekend door de schoenenreus.
Boeta is Afrikaans voor 'grote broer', de oudste uit het gezin die zorg draagt voor zijn broertjes en zusjes. Vzw Boeta wil een toekomstperspectief bieden aan kleurlingenjongeren uit Ocean View, een wijk nabij Kaapstad. Het is een groep die in Zuid-Afrika nog altijd niet de kansen krijgt die ze verdient. Sinds 2012 geeft Boeta door middel van studiebeurzen jongeren de mogelijkheid om na hun secundair onderwijs een vervolgopleiding te volgen en zo weg te raken uit een wereld van armoede en criminaliteit. Dat maakt niet alleen een verschil voor de jongeren zelf, maar biedt ook hun familie kansen op een beter leven.


FVW / Bron: Boeta vzw

Geplaatst op 03.01.2018

Jeanne Devos opent sociale winkel Potpourri in Kortrijk

Op zaterdag 20 januari 2018 opent Jeanne Devos om 20.00 u de sociale winkel Potpourri in Kortrijk.

Het was de droom van de overleden stichter van de Sint-Michielsbeweging, Noël Bonte, om een plaats in te richten waar mensen in nood hun producten zelf kunnen kiezen aan de hand van een puntensysteem in plaats van een voedselpakket te krijgen. In Potpourri werken jongeren
mee als vrijwilligers. In de koffiehoek staan ontmoeting en vriendschap centraal.

Programma

19.00 u: eucharistieviering met herdenking van priester Noël Bonte en toespraak van Jeanne Devos in de Sint-Michielskerk, Sint-Michielsplein, Kortrijk
20.00 u: opening Potpourri in de Heilige Geeststraat door Jeanne Devos - voorstelling acties Warmste Week voor Sint-Michiel Agape - bezichtigen van de winkel - receptie

FVW / Bron: Sint-Michielsbeweging
 
 
 

Geplaatst op 03.01.2018

Duaal Leren: jongeren kunnen op snuffelstage

Een jongere die geïnteresseerd is in duaal leren, kan vanaf volgend schooljaar ook met een snuffelstage van maximum één week proeven van wat ‘leren op de werkvloer’ precies inhoudt.

Leerlingen uit alle richtingen van het secundair onderwijs krijgen vanaf 14 jaar zo de kans om een week lang in een onderneming rond te “snuffelen” om later een betere studiekeuze te maken. Op initiatief van Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits en minister van Werk Philippe Muyters wordt zo nog een stap gezet in een betere oriëntering en bewustere studiekeuze.

Jongeren vanaf 15 jaar kunnen met duaal leren meer dan nu ook op de werkvloer leren. Zo worden ze beter voorbereid op de arbeidsmarkt en kunnen ze een onderwijskwalificatie halen. Duaal leren is een volwaardige leerweg naast het voltijds secundair onderwijs. Het verschil is dat vaardigheden voor het grootste deel op de werkvloer worden verworven in de plaats van in de klas. Op dit moment loopt duaal leren al in 21 studierichtingen met het proefproject ‘schoolbank op de werkplek’. Daar nemen 480 leerlingen uit 83 scholen aan deel. Volgend jaar volgt een uitbreiding naar meer dan 50 studierichtingen. Voor dit proefproject wordt nauw samengewerkt met ondernemingen en sectoren. Vanaf het schooljaar 2019-2020 wordt duaal leren dan ten volle uitgerold.

Jongeren die al eens willen proeven van het duaal leren kunnen vanaf 1 september 2018 ook een snuffelstage doen in een onderneming. Dit kan vanaf 14 jaar. Op die manier komen ze al in aanraking met het bedrijf of de organisatie en krijgen ze een beter beeld van wat duaal leren inhoudt. Door deze verkennende stage kunnen jongeren hun studiekeuze versterken en zo ervaren ze ook effectief wat ‘leren op de werkvloer’ is. Leerlingen kunnen zich een beeld vormen van het soort bedrijf of organisatie waar ze hun opleiding willen verderzetten en van het beroep of de studierichting zelf. De snuffelstages gaan vanaf volgend schooljaar van start in alle lopende duale trajecten, zo kunnen ze zich al volgend schooljaar oriënteren op het duaal leren dat vanaf 1 september 2019 ten volle uitgerold wordt.

Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits: “Ouders en leerlingen zijn zelf vragende partij voor een snuffelstage of Schnupperwoche zoals deze al bestaat in de Duitstalige Gemeenschap en in Zwitserland. Door maximum één week te proeven van het werk in een bedrijf of organisatie krijgen jongeren de kans om een beroep te leren kennen en in contact te komen met degene die het dag in dag uit doet. Zo zien ze zelf de leuke maar ook minder aangename kanten van het beroep. Dit kan hun verdere studiekeuze alleen maar versterken en heeft een drempelverlagend effect voor technologische beroepen. Het zorgt er zo voor dat kiezen voor duaal leren meer dan ooit een bewuste en onderbouwde keuze wordt.”

Vlaams minister van Werk Philippe Muyters: “Met de snuffelstage bieden we onze Vlaamse jongeren een extra kans om voeling te krijgen met de arbeidsmark en om goed overwogen keuzes te maken. Sommige jongeren aarzelen misschien om de stap naar leren op de werkvloer te zetten, of kunnen zich moeilijk voorstellen wat het werk in een bepaalde sector concreet inhoudt. De snuffelstage kan hen helpen om hun verwachtingen te toetsen aan de realiteit of om de laatste twijfel weg te nemen. Maar vooral: zo kunnen ze echt zelf beleven hoeveel aantrekkingskracht een onderneming heeft!”

FVW / Bron: Kabinet Vlaams minister van Onderwijs Hilde Crevits
 
 

Geplaatst op 03.01.2018
2709 artikelspagina's: 1 ... 5 6 7 8 9 <<< 10 >>> 11 12 13 14 15 ... 271